Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Jedno je sigurno

Ovo su raspleti: Što ako Hrvatska pobijedi, odigra neriješeno ili izgubi od Albanije?

Hrvatska nakon poraza od Španjolske jednostavno mora početi skupljati bodove na Euru.

Ivan Perišić (Foto: Ante Čizmić/Cropix)

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom je utakmica s Albanijom u sklopu drugog kola skupine B na Europskom prvenstvu.

Taj dvoboj dodatno je dobio na važnosti za Vatrene nakon uvodnog poraza od Španjolske u Berlinu.

Izabranici Zlatka Dalića moraju početi skupljati bodove kako bi uspjeli ostvariti osnovni cilj uoči ovog Europskog prvenstva, a to je prolaz skupine. Podsjećamo, od 24 reprezentacije njih 16 ide dalje - po dvije najbolje iz svake grupe te četiri najbolje od šest trećeplasiranih po grupama.

Pobjeda

Ako Hrvatska danas pobijedi Albaniju, u puno komfornijoj situaciji čekat će posljednje kolo i okršaj s Italijom u Leipzigu. S ta tri boda Vatreni bi znatno povećali svoje šanse za prolaz, bilo da je riječ o tome da na koncu završe drugi ili da budu jedni od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Ante Budimit i Mario Pašalić Evo što treba Hrvatskoj za osminu finala, sve je kristalno jasno! divider

Remi

Baš kao što je na konferenciji za medije najavio Dalić, u slučaju neriješenog ishoda s Albancima Vatreni također ostaju u igri. Međutim, tada se situacija mijenja utoliko što u posljednjem kolu Hrvatska neće imati izbora nego će morati pobijediti Italiju. Ili će ispasti, stvari su vrlo jednostavne.

Poraz

Dogodi li se danas šok i poraz od Albanije, bit će to gotovo sigurno kraj nadanja za našu reprezentaciju. Doduše, postojat će i dalje teorija prema kojoj bi s pobjedom protiv Italije mogli proći s tri boda kao jedna od tih najboljih trećeplasiranih, ali Vatreni bi u slučaju poraza od Albanije ušli u zadnje kolo s gol-razlikom od barem -4 i trebala bi im pobjeda od barem dva-tri razlike protiv Talijana, a vjerojatno ni to ne bi bilo dovoljno.

Zlatko Dalić i Gareth Southgate Englezi se naljutili na Dalića: "Prilično je podcijenio naše uspjehe" divider

Velika hrvatska zastava u Hamburgu VIDEO Hrvatski navijači napravili ludnicu i u Hamburgu: Korteo i gigantska hrvatska zastava! divider

Igrači Rudeša prosvjeduju kod suca Titlića VIDEO Hrvatski sudac s elitne liste vodio navijanje u Hamburgu divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider