Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Razlika je opipljiva

Ovako će izgledati ždrijeb Eura: Prva jakosna skupina je strašna, Hrvatska je u trećoj

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo još uvijek nisu gotove, ali vjerujemo da će Hrvatska odraditi posao protiv Armenije i biti dio te priče.

Hrvatska (Foto: Afp)

U subotu 2. prosinca u koncertnoj dvorani Elbphilharmonie u Hamburgu održat će se ždrijeb skupina za Europsko prvenstvo kojemu će od 14. lipnja do 14. srpnja iduće godine domaćin biti Njemačka.

Kvalifikacije za Euro još nisu gotove, međutim kad je naša reprezentacija u pitanju, s pravom smo vjerovali da će Hrvatska odraditi posao protiv Armenije i da će se naći u ždrijebu.

Kao i na protekle dvije smotre, ukupno 24 reprezentacije bit će raspoređene u šest skupina s po četiri. Po završetku kvalifikacija saznat ćemo 21 putnika na Euro, a preostala tri bit će poznata krajem ožujka, nakon što budu odigrani play-off turniri Lige nacija.

Od šest nositelja skupina, reprezentacija koje će biti smještene u prvi pot u ždrijebu, sve su poznate. Pored domaćina Njemačke, tu su još i Portugal, Francuska, Španjolska, Belgija i Engleska.

Svi ostali potovi kompletirani su utorak navečer, nakon što je postalo poznato da je u našoj skupini D Turska prva, a Hrvatska druga.

Euro 2024., ždrijeb, jakosne skupine:

  • Njemačka, Portugal, Francuska, Španjolska, Belgija, Engleska
  • Mađarska, Danska, Albanija, Austrija, Turska, Rumunjska
  • HRVATSKA, Škotska, Slovenija, Slovačka, Češka, Nizozemska
  • Italija, Švicarska, Srbija, pobjednik play-off turnira Lige A, pobjednik play-off turnira Lige B, pobjednik play-off turnira Lige C
     

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider