Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Komentar Ivice Mede

Neviđena ludnica: Sačuvali smo živu glavu, talijanski novinar radio urnebes

Nevjerojatna drama Hrvatske i Italije u Leipzigu završila je remijem 1:1, a atmosfera na stadionu bila je potpuno luda.

Lovro Majer i Josip Stanišić (Foto: Ante Cizmic/Cropix)

Kakva drama, kakva infarktna utakmica u Leipzigu! Već sam završio komentar i trebao sam samo staviti točku na još jednu veliku hrvatsku veliku pobjedu, a onda golemi šok, koji je podsjetio na Beč 2008. Tada Shenturk, a sada Zaccagni. Triler nad trilerima.

Moram reći da su me prošle lagane crne slutnje kada je Modrić izišao iz igre. Jasno je bilo da je kapetan umoran, vidjelo se da teško diše, izbornik Dalić vjerojatno ga ne bi mijenjao da nije dogorjelo do noktiju. Nikad nećemo znati, ali pitanje je što bi bilo da je Modrić ostao na terenu? Maler je dirati glavnog igrača.

Kako god, Vatreni su pali herojski. Odigrali su odličnu utakmicu. Još su jednom pokazali da su sazdani od jako čvrstog materijala. I da su najbolji kada je najpotrebnije. Rezultat je izostao, ali igra i zalaganje bili su na visokoj razini. Može im se samo čestitati.

Europska prvenstva baš neće Hrvatsku, bilo je puno nesreće, ali zato na svjetskim Fortuna nerijetko pomogne. Negdje uzme, a negdje da. Najavljivali smo da bi atmosfera mogla biti najbolja dosad na Euru. To je sugeriralo navijanje u središtu grada. Kada je Modrić postigao pogodak, nastala je prava ludnica, Navijači su visjeli na ogradama gornje tribine, točno iznad novinarskih stolova.

Kaos nakon Modrićeva pogotka

Padale su nam čaše na glavu, zalijevali su nas u potocima, a točno između mene i jednog stranog novinara na stol je pao jedan tvrdi predmet koji je pukao kao petarda i odbio se u nepoznatom smjeru. Nismo uspjeli ni trepnuti.

Laptop je podivljao, sreća da sam imao dovoljno papirnatih maramica pa sam djelomično sanirao problem i mogao sam nastaviti raditi. I tu nije kraj. Točno ispod moga stola urnebes je radio jedan talijanski novinar. Praktički cijelu utakmicu nije stajao, pretrčao je više od igrača.

Hodao je amo-tamo, skakao, vikao, hvatao se za glavu, pružao ruke, stiskao prste i dlanove u tipičnom talijanskom stilu. U očaju je pratio završetak utakmice, već se pomirio s porazom, a onda je zamalo preskočio naš stol. Uglavnom, luda kuća kamo god se okrenete.

Eto kakva je to atmosfera bila, dugo nije bilo ovako ludo na jednoj utakmici hrvatske reprezentacije. Eh, da je barem imala sretan završetak. Ovako nas čeka duga i besana noć. Ovo je trebalo preživjeti. Skoro pa doslovce.

Šokantni gol Talijana u 98. minuti...

Ukupno glasova:

Srpski navijač Srpski mediji likuju zbog šokantnog remija Vatrenih: "Tragedija Hrvata, Srbi slavili u Münchenu" divider

Luciano Spalletti Talijanski izbornik poludio na novinare: "Hrvatska je fenomenalno igrala, što hoćete!?" divider

Zlatko Dalić Dalić otvoreno priznao: "Ovo je neuspjeh! Sve je išlo po planu i željama, ali..." divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider