Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
PALA I ARMENIJA

Nastavlja se povijesni hrvatski niz u gostima: Nitko nas ne želi vidjeti na svom terenu

Hrvatska je u Erevanu ostvarila desetu uzastopnu pobjedu u gostima.

Armenija - Hrvatska (Foto: Afp)

Nova vrhunska predstava hrvatske nogometne reprezentacije odrađena je u Erevanu, gdje je savladana Armenija rezultatom 0:1, iako je isti po prikazanom trebao biti puno veći.

No, najvažnije je da su tri boda tu i Europsko prvenstvo moglo bi praktički biti osigurano već za mjesec dana na osječkoj Opus Areni. 

Deset pobjeda u nizu, samo jedna nije bila natjecateljska

Osim toga, Hrvatska je nastavila svoj uistinu nevjerojatan niz, koji traje od 4. rujna 2021. godine, kad je ostvarena važna pobjeda u Slovačkoj. To je bila prva u nizu od deset gostujućih hrvatskih pobjeda, a čak devet bilo je u službenim, odnosno natjecateljskim utakmicama.

Padali su redom Slovačka (0:1), Cipar (0:3), Malta (1:7), Danska (0:1), Francuska (0:1), Austrija (1:3), Saudijska Arabija (0:1), Turska (0:2), Nizozemska (2:4) i Armenija (0:1).

Posljednji gostujući susret na kojem naša reprezentacija nije došla do pobjede odigran je 1. rujna 2021. u Rusiji, a tamo nije bilo pogodaka. Posljednji gostujući poraz doživjeli smo 24. ožujka iste godine u Sloveniji. Tada je bilo 1:0 za domaće.

Iduće gostovanje Hrvatska ima idućeg mjeseca u Walesu, no prije toga nam slijedi već spomenuti domaći susret protiv Turske.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider