Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"Nismo se nadali..."

Modrić uoči finiša kvalifikacija: "Desilo se ono što nitko nije očekivao ni priželjkivao"

Luka Modrić je najavio utakmicu Latvija - Hrvatska.

Luka Modrić (Foto: Ante Čizmić/Cropix)

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić na konferenciji za medije u Rigi je najavio utakmicu Latvija - Hrvatska.

"Nismo se nadali da ćemo biti u ovoj situaciji, ali eto, desilo se ono što nitko nije očekivao ni priželjkivao. Treba zaboraviti prošli ciklus, ići prema naprijed i gledati što nas čeka. Pokušat ćemo odigrati dvije prave utakmice i nadati se da će nam se poklopiti i ostali rezultati", u uvodu je istaknuo Modrić.

Hoće li Hrvatska nadjačati sve probleme s ozljedama i virozama?

"Mislim da hoće. Svi ti izostanci su veliki hendikep za nas jer su to sve važni igrači, bitni za našu igru, ali jednostavno nisu tu, a mi koji jesmo tu moramo dati 100 posto, fokusirati se na pravi način. Dobar je bio intenzitet treninga ovih proteklih pet dana i ja vjerujem da sve to što smo radili možemo pretočiti na teren u ove dvije utakmice."

Zlatko Dalić Dalić na konferenciji za medije u Rigi uoči Latvija - Hrvatska: "Svi su se mučili ovdje, to očekuje i nas" divider

Kako gleda na utakmicu Armenija - Wales? Kakav su dojam na njega ostavile te dvije reprezentacije s kojima je Hrvatska nedavno igrala?

"Definitivno, Armenija je s pobjedom i dalje u igri za plasman na Euro. Sve je otvoreno u toj utakmici, po meni su Armenci kvalitetna ekipa. Mi smo ih pobijedili, ali vidjelo se da je to ekipa koja ima kvalitetu, ima dobrih igrača. Wales je isto tako dobra ekipa, bili su praktički aut od svega pa su se vratili u prošlom ciklusu i sad je sve u njihovim rukama. Mi se trebamo fokusirati na nas i ako nam se poklopi rezultat od druge utakmice, ne smije se desiti da se mi poskliznemo. Najbitnije je da mi odradimo naš dio posla."

"Drago mi je što je Pjaca opet s nama"

Što Modrić misli o povratku Marka Pjace?

"Drago mi je što je opet s nama, zna se koliko je bio važan i velik za nas prije te ozljede. Sretni smo što je opet tu s nama, imao je nekoliko teških godina, boreći se da se vrati. Mislim da je izabrao pravi put, otišao je u ekipu koja se bori za vrh u hrvatskom nogometu, igra dobro u Rijeci i sretni smo što je tu. Vjerujem da će nam biti od pomoći."

Hoće li Vukovar biti dodatni motiv Vatrenima?

"Hoće, definitivno, bilo bi lijepo da taj dan obilježimo pobjedom i napravit ćemo sve da to tako i bude."

"Veliki je hendikep što nema Kovačića"

Kakav je dojam Marco Pašalić ostavio na Luku Modrića?

"Isto, dobar dojam. Nisam ga imao previše prilike gledati, jednu-dvije utakmice kroz mladu reprezentaciju. Vidjelo se da ima nešto drukčije. Radio je super ovaj tjedan i pokazao je da ima kvalitetu da bude tu i nadam se da će, ako mu izbornik pruži priliku, pokazati da je s pravom tu. Igrač drukčijeg profila kakvog prije nismo imali, ljevak na desnoj strani."

Kako će Modrić u veznoj liniji bez Matea Kovačića?

"Vidjet ćete sutra kako će to izgledati, mi već znamo. Mateo i ja dugo igramo skupa i super se poznajemo i on i Broz i ja, funkcioniramo dosta dobro iako se ne bi reklo po zadnjem ciklusu. Naravno da je veliki hendikep za nas što Matea nema, žao nam je, ali pokušat ćemo ga nadomjestiti na najbolji mogući način i doći do pobjede."

"Nemamo straha nikakvog, došli smo ovdje pobijediti. Ovo je nogomet, sport, respektiramo Latviju i sigurno će oni sve napraviti da nam ne bude lako, morat ćemo biti 100 posto unutra i s pravim fokusom", zaključio je Modrić.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider