Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Naprijed, Vatreni!

Dalić na konferenciji za medije u Rigi uoči Latvija - Hrvatska: "Svi su se mučili ovdje, to očekuje i nas"

Izbornik Zlatko Dalić najavio je kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo Latvija - Hrvatska.

Zlatko Dalić (Foto: Ante Čizmić/Cropix)

Ove subote se igra jako važna utakmica Latvija - Hrvatska u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Dvoboj ćete moći gledati u izravnom prijenosu na Novoj TV i gol.hr-u, a dan uoči susreta izbornik Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije.

"Sreo sam hrvatskog trenera Stipića prije konferencije za medije u hotelu, malo smo popričali. Nismo puno razgovarali o utakmici Latvija - Hrvatska", odgovorio je Dalić na prvo novinarsko pitanje.

"Došli smo pobijediti, ne razmišljamo o Armeniji i Walesu"

Očekuje li Dalić pomoć Armenije protiv Walesa?

"Zaista ne razmišljam o tome i nisam fokusiran na Armeniju i Wales nego isključivo na nas, da mi napravimo svoj posao. Nama je bitno uzeti šest bodova i došli smo pobijediti ovdje. Fokus je nama, a ovo drugo će biti što bude."

Koliko Dalić razmišlja o preraspodjeli minutaže?

"Neću uopće razmišljati o Armeniji u utorak na Maksimiru. Nama je sutra bitna utakmica, kalkulirati nema nikakvog smisla."

"Velika je šteta da smo ostali bez Sučića, bio je u planu da starta"

Kako će izgledati vezna linija?

"Velika je šteta da smo ostali bez Sučića, bilo je u planu da on tu poziciju pokrije. Zadnja dva dana otpao je i on, stavit ćemo sad malo drugačije stvari, igrat ćemo više napadački. Kovačića nema, ali to smo znali od prvog dana."

Najveći problem nedavno je bilo nedovoljno dobro reagiranje na terenu za vrijeme utakmica. Ima li Dalić sada plan B ili plan C?

"Naš respekt prema protivniku, moramo ih respektirati pogotovo jer igraju na domaćem terenu. Svi su se mučili ovdje, to očekuje i nas. Moramo biti strpljivi u svakom slučaju, ovo će biti teža i napornija utakmica za nas nego što je bila ona u Rijeci. Oni primaju većinu golova u zadnjih 15 minuta, mi moramo tražitii pobjedu na bilo koji način."

"Moramo prilagoditi igru Budimiru"

Kakvi su Dalićevi planovi s Antom Budimirom?

"Mora igra biti prilagođena njegovim kvalitetama. Prošli put kad su igrali Musa i Beljo nisu oni igrali loše koliko ekipa nije igrala za njih. Moramo za takav profil napadača raditi, napraviti pas, centaršut, i tome težiti. Dobro je da je u dobroj formi, zabio je četiri gola u zadnjih par utakmica. Nitko nije pokazao više od Budimira, on je bio strpljiv, šutio je radio i očekujemo da opravda svoj poziv u reprezentaciju."

O Latvijcima je izbornik naglasio:

"Jako su dobri dok imaju pozitivan rezultat, krasi ih ta energija. Pokušavat će nas ugroziti kontrama i polukontrama i moramo biti oprezni", zaključio je Dalić.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider