Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Turnir na Cipru

Mladi Hrvati idu na Euro s velikom željom: "U izjednačenoj smo skupini, dat ćemo sve da napravimo uspjeh"

Izbornik U-17 hrvatske reprezentacije Marijan Budimir u videointervjuu za gol.hr najavio je predstojeći Euro na Cipru. Hrvatska je u skupini s Austrijom, Danskom i Walesom...

Marijan Budimir krajem veljače zamijenio je na klupi U-17 hrvatske reprezentacije Roberta Jarnija i u dramatičnoj završnici kvalifikacija odveo je mlade Hrvate na Europsko prvenstvo, koje će se od 20. svibnja do 5. lipnja odigrati na Cipru.

Vratili ste se prije nekoliko dana s Cipra, gdje je održan ždrijeb predstojećeg Eura. Hrvatska je u skupini s Austrijom, Danskom i Walesom. Kako ste zadovoljni sa ždrijebom i što možete reći o suparnicima?

„Velika je stvar što smo se uopće plasirali na Euro. Imali smo jako tešku skupini, nisu nam davali puno šansi. Bili smo u skupini s aktualnim svjetskim i europskim prvacima u tom uzrastu, Nijemcima, pa s vrlo jakim Portugalcima i Irskom, koja je također uvijek dobra. Na kraju smo se uspjeli plasirati u dramatičnoj završnici“, kazao je Budimir na početku razgovora.

„Dobili smo jednu interesantnu skupinu. Možda to nisu imenom zvučne reprezentacije, ali sigurno je da su jako dobre. Dosta izjednačena skupina, gdje možemo biti prvi, ali isto tako i posljednji. Respektiramo sve protivnike, međutim, dobro ćemo se pripremiti i nadam se da ćemo igrati dobar nogomet.“

Plasman na Euro vaš je prvi veći uspjeh s reprezentacijom u kratkom vremenu otkako ste postali izbornik. Što očekuje na Euru? Ima li Hrvatska uopće kadar sposoban za nešto više? Imate li dobar uvid u njihove kvalitete i formu po klubovima?

„Pratimo sve igrače, gledam utakmice, dobivamo snimke. Imamo u stožeru ljude koji su posebno zaduženi za to. Naravno, i ja isto tako. Sigurno je da ćemo pokušati izabrati najoptimalniji kadar. E, sad, koliko ćemo moći na Euru, to je pitanje. Imamo interesantnu skupinu, dat ćemo sve od sebe, pokušat ćemo igrati dobar nogomet, a moraš imati i malo sreće. Ići ćemo utakmicu po utakmicu.“

Radi se o dobrim reprezentacijama. Austrija je bila ispred Španjolske u skupini. To je neki pokazatelj.

„Da, a i Danska je bila prva u skupini ispred Srbije i Turske. Wales je prošao dalje zajedno sa Švedskom, ali bio je ispred Rumunjske i Bugarske. Dakle, jaka skupina. Na Euru nema loše reprezentacije. Tko se plasira, taj mora biti dobar. Morat ćemo se dobro pripremiti i dobro proanalizirati suparnike“, poručio je Budimir.

Cijeli intervju

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider