Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Dao još jednu usporedbu

Majer uoči finala s Egiptom poručio: "Hrvatskoj će oni više odgovarati nego Tunis"

Majer, iza kojeg je 28 utakmica u kockastom dresu, rekao je da za njega i suigrače nema "prevelike razlike" između prijateljskih turnira i velikih natjecanja poput Europskog i Svjetskog prvenstva.

Lovro Majer (Foto: Matija Habljak/Pixsell)

Hrvatski nogometni reprezentativac Lovro Majer rekao je da će on i suigrači dati sve od sebe u utorak kako bi u finalu prijateljskog turnira u Kairu pobijedili Egipat.

"Bit će puno drugačija utakmica od one u polufinalu s Tunisom jer Egipar igra doma. Igrat će stoga više napadački", izjavio je 26-godišnji Majer na konferenciji za medije.

Hrvatska je u polufinalu pobijedila Tunis na jedanaesterce pa će u ponedjeljak igrati s Egiptom koji je svladao s 1:0 Novi Zeland.

"Tunis se automatski branio jer je takva ekipa. Nama će više odgovarati napadačka i otvorena igra Egipta. Očekuje nas zato zanimljiva i dobra utakmica. Svi zajedno joj se veselimo. Dat ćemo sve od sebe i nastojati odigrati što bolje i pobijediti", poručio je veznjak njemačkog Wolfsburga.

"Nema prevelike razlike između ovoga i EP-a ili SP-a"

Majer, iza kojeg je 28 utakmica u kockastom dresu, rekao je da za njega i suigrače "nema prevelike razlike" između prijateljskih turnira i velikih natjecanja poput Europskog i Svjetskog prvenstva.

"Naravno da ima razlike u pritisku, ali u globalu ne bih rekao da ima prevelike razlike. Ne samo na ovakvim turnirima nego i na tim velikim natjecanjima mi imamo neku vrstu 'teambuildinga'. Sve je opušteno dok istovremeno znamo što ne smijemo i što je cilj", rekao je. "Upravo je to naša najveća snaga i moć. To je zadnjih godina bio ključ uspjeha uz dakako naše kvalitete", dodao je.

Zlatko Dalić Dalić najavio finale s Egiptom i otkrio koja četvorica Vatrenih sigurno neće igrati divider

Rekao je da se u reprezentaciji osjeća zajedništvo i da je drugačiji ambijent nego u klubovima, međuostalim i zato što svi "govore istim jezikom".

"Nije velika razlika u atmosferi i načinu rada sada ovdje i na velikim natjecanjima", napomenuo je Majer. "Lijepo je doći i igrati prijateljske utakmice u kojima želiš pobijediti i podružiti se kako bi se pripremio za Europsko prvenstvo."

Hrvatska, osvajač brončane medalje sa Svjetskog prvenstva 2022. i srebrne medalje s Lige nacije 2023., priprema se u Kairu za Europsko prvenstvo koje počinje u lipnju u Njemačkoj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider