Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Neminovna odluka

Livaković otkrio kako je došlo do velike promjene u njegovoj igri: Evo zašto sad više istrčava s gola

Dominik Livaković skrasio se u Istanbulu gdje redovito brani za Fenerbahče i ostaje broj jedan među vratnicama u hrvatskoj reprezentaciji.

Dominik Livaković (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Prvi vratar hrvatske nogometne reprezentacije Dominik Livaković kraj ove kalendarske godine čeka zadovoljan i na klupskom i na reprezentativnom planu.

Livaković je ljetos napravio transfer karijere prodavši se iz Dinama u Fenerbahče, a s reprezentacijom je osigurao plasman na Europsko prvenstvo koje će se za nešto više od šest mjeseci igrati u Njemačkoj.

Njegov status broja jedan među vratarima Vatrenih nisu, dakako, poljuljale izvedbe u utakmicama s Turskom i Walesom u listopadu gdje se, blago rečeno, nije proslavio sa svojim izlijetanjima s gola.

Dok je branio u Dinamu, Livakovića je pratio glas da je odličan vratar na crti, sa sjajnim refleksima, ali da nije baš najbolji u igri nogom te da je loš u istrčavanjima.

Stoga je u intervjuu za Sportske novosti otkrio da je odlučio više istrčavati s gola.

"I u reprezentaciji i u klubu obrane stoje dosta visoko, praktički na centru, pa to onda automatski zahtijeva ozbiljniju ulogu golmana, da izlazi visoko i bude spreman spriječiti kontranapade suparnika", objasnio je 28-godišnji Zadranin.

Komentirao je još jedno "zadarsko dite" - Luku Modrića.

"Nemjerljiv je njegov doprinos, a njegovo vodstvo je neprocjenjivo. Neizbrisiv trag će imati nasljeđe koje ostavi hrvatskom i svjetskom nogometu, a s obzirom na to kako je odigrao ove dvije zadnje utakmice, nemam baš osjećaj da će tako brzo otići", zaključio je Livaković.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider