Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
UEFA KONTRA FIFA-E

Jedna je stvar u finalu posebno živcirala brojne hrvatske navijače: Sjetimo se samo posljednja dva SP-a

Hrvatska je u finalu Lige nacija poražena od Španjolske nakon 11-eraca.

Mateo Kovačić protiv Španjolske u plavom dresu (Foto: Afp)

Hrvatska nogometna reprezentacija ipak se nije dokopala trofeja kojim bi se okrunio niz uspjeha najveće generacije u povijesti hrvatskog sporta. Finale Svjetskog prvenstva iz 2018. godine ipak bi i dalje bio veći uspjeh od osvajanja Lige nacije, ali lijepo bi bilo imati trofej u vitrinama.

No kako god okrenuli, Vatreni su pet godina osvojili čak tri medalje, čime se u istom razdoblju u cijelom svijetu mogu pohvaliti još samo moćni Francuzi.

Bilo je puno onih koji su jučer vjerovali kako je to to, kako Hrvatska neće ovu priliku propustiti. Ipak, Španjolci su bili nešto bolji, a na kraju i precizniji s bijele točke.

Zašto UEFA to nije dozvolila?

No ima jedna stvar koja je malo prije finala jako naživcirala brojne navijače. Vatreni su finalu bili nominalno domaćini i mogli su birati dresove. Svi su očekivali našu prvu garnituru, no na teren su izašli u rezervnoj, plavoj garnituri.

Oni praznovjerniji primili su se za glavu. Hrvatska je na Svjetskom prvenstvu šest mjeseci ranije sjajno gurala sve do polufinala s Argentinom, kada su jedini put nosili plave dresove.

Sažetak utakmice Hrvatska - Španjolska

Zanimljivo, tada smo u prvoj, bijeloj garnituri dva puta igrali s Marokom, koji je poput Španjolske u nedjelju bio u crvenim dresovima. Za FIFA-u problema s time očito nije bilo.

No ovaj put to nije bio slučaj. UEFA je odlučila kako Španjolci nemaju garnituru koja bi omogućila da Vatreni zaigraju u svojim pretežito bijelim dresovima, u kojima smo igrali protiv Nizozemske.

Kao da ima nešto s tim ''sretnim'' dresovima. Sjećamo se 2018., kada je situacija bila drukčija. Hrvatska je osim prve utakmice s Nigerijom sve igrala u tada crnoj garnituri, sve do finala, kada su Vatreni istrčali u prvoj garnituri. Svi znamo što se tada dogodilo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider