Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Kiša u Hamburgu

Hrvatski navijači zabavljaju se u kvartu poznatom po striptiz barovima i damama noći

Hrvatska reprezentacija stigle je u Hamburg, a u sve većom broju stižu i hrvatski navijači, no zabavu im kvari kiša i prohladno vrijeme…

Hrvatska nogometna reprezentacija (Foto: Ante Cizmic / CROPIX)

Kiša, prohladno vrijeme i omanja skupina hrvatskih navijača dočekali su Vatrene u Hamburgu. Hrvatska reprezentacija odradila je trening u kampu u Neuruppinu tako da neće trenirati na Volksparkstadionu, gdje će sutra od 15 sati odmjeriti snage s Albanijom u drugom kolu natjecanja po skupinama Europskog prvenstva.

Hrvatska nogometna reprezentacija Sprema li Dalić veliko iznenađenje!? Voda je došla do grla, ide na sve ili ništa divider

To se pokazalo dobrom odluku s obzirom na to kakvo je vrijeme u Hamburgu. Vatreni su u Neuruppinu imali savršene uvjete za trening i pripreme. Izbornik Zlatko Dalić i Ivan Perišić gostovat će od 20 sati na uobičajenoj press-konferenciji na najvećom hamburškom stadionu i potom će se vratiti u hotel u kojem je odsjela reprezentacija.

Vatreni stigli u kišni Hamburg

Hrvatski navijači pristižu u Hamburg u sve većem broju, no uporna kiša kvari atmosferu i zabavu po gradu. Posve je jasno da su se navijači obje reprezentacije povukli u zatvorene prostore. Fan-zona hrvatskih navijača smještena je u blizini stadiona St. Paulija, a hrvatski navijači sinoć su se u tom poznatom hamburškom kvartu dobro zabavljali. Fan-zona se proteže sve do početka Reeperbahna i kažu da u nju stane pedesetak tisuća navijača.

Reeperbahn je najpoznatija ulica u kvartu St. Pauli. Dugačka je oko kilometar i poznata je po brojnim striptiz barovima i klubovima. Dame noći legalno ordiniraju i zbog toga se taj kvart često uspoređuje s amsterdamskom četvrti crvenih svjetiljki.

Zabava u poznatom kvartu

Teško je reći koliko će hrvatskih navijala pristići u Hamburg. Očekuje se da bi ih moglo biti između 30 i 40 tisuća, a dobar dio njih nema ulaznicu, tako da bi na stadionu moglo biti između 20 i 25 tisuća. Kapacitet Volksparkstadiona za vrijeme Eura iznosi 49 tisuća.

Inače, to je stadion na kojem nastupa čuveni HSV, bivši prvaka Europe i ponajveći njemački klub. Albanska zajednica brojna je u Hamburgu i pretpostavlja se da će popuniti preostali dio tribina. Dok zaključujem ovaj tekst, čuju su automobilske sirene i glasno navijanje hrvatskih navijača. Očito je da kolone pristižu... 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Sve jasno? ✌️✅️

To ćemo saznati u subotu nešto poslije 20 sati. ⏳️

📸: CROPIX / Tomislav Krišto
Dinamovci, novi vođa je službeno tu! ✅️⚽️
Što vi mislite, tko će pobijediti? 🥊🇧🇷🇫🇷

📸: AFP
Prvi put nakon osam godina imamo priliku vidjeti domaću MMA snagu u UFC-u. Kakav će rezultat ostvariti? 🥊🇭🇷

📸: Tomislav Kristo/CROPIX