Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
NIJE BILO SREĆE

Hrvatska nogometna reprezentacija eliminirana je s Europskog prvenstva

Rezultati skupine C Europskog prvenstva nisu bili oni koji bi produžili šansu Vatrenima da se ipak nađu u osmini finala.

Hrvatski reprezentativci (Foto: Ante Čizmić / Cropix)

Dugo ćemo pamtiti Europsko prvenstvo u Njemačkoj, ali ne po najboljem. Pamtit ćemo ga po lošoj izvedbi protiv Španjolske te po primanju pogodaka u samoj završnici susreta protiv Albanije i Italije.

Hrvatska je natjecanje u skupini B završila kao treća, s osvojena dva boda i uz gol razliku 3:6. Nažalost, danas smo saznali da više ne postoje nikakve šanse da se s takvim omjerom nađemo među četiri najbolje trećeplasirane momčadi.

Jednostavno, trebalo nam je previše pomoći drugih

Tražili smo pobjedu Engleza od minimalno tri pogotka razlike te pobjedu Danaca protiv Srbije. Prvo nije bilo niti blizu, ali nisu potrebno ostvarili niti Vikinzi.

Da je ona utakmica Mađarske i Škotske završila bez pobjednika, još uvijek bismo bili u igri, no čini se da su na ovog prvenstvu praktički svi pogoci postignuti u posljednjim trenucima bili direktno ili indirektno protiv ambicija naše reprezentacije.

Vatreni će tako u srijedu ujutro krenuti kući iz Neurrupina, koji je bio sjajna baza i bilo bi lijepo da nam se reprezentacija u njoj zadržala dulje.

Treći put u povijesti eliminirani u grupi

Velika je šteta ovako završiti natjecanje, ali možemo biti ponosni, prije svega na naše navijače i igrače, koji su dali ono što je u ovom trenutku bio maksimum. Nažalost, neki drugi faktori bili su jači i Vatreni putuju kući puno ranije nego smo mislili da će to dogoditi.

Hrvatska je tako po treći put eliminirana s Europskog prvenstva u grupnoj fazi. Dogodilo se to 2004. godine, kad je u konkurenciji Švicarske, Francuske i Engleske Hrvatska osvojila dva boda te 2012., kad u konkurenciji Republike Irske, Španjolske i Italije nisu bila dovoljna niti četiri.

Zaustavljen je tako i niz od četiri velika natjecanja na kojima su Vatreni prolazili skupinu. Dakle, eliminacija je došla po prvi put nakon Svjetskog prvenstva 2014. godine u Brazilu.

Nova Hrvatska započinje put 5. rujna u Portugalu

Vrijeme je da se nešto promijeni, a to je najavio i Zlatko Dalić. Do Svjetskog prvenstva 2026. godine njegova je namjera stvoriti jednu brzu i okomitu reprezentaciju i takve igrače uskoro možemo očekivati u nacionalnoj momčadi.

Hrvatsku ćete ponovno moći gledati već 5. rujna na gostovanju u Portugalu, u prvom kolu nove sezone Lige nacije. Sve uz prijenos na Novoj TV i gol.hru. Tri dana kasnije, u Osijeku ćemo ugostiti Poljsku.

Aleksandar Mitrović Srbija odigrala mršavu 'nulu' s Danskom: Orlovi lete za Beograd, posljednji su u skupini! divider

Harry Kane protiv Slovenije Slovenci izdržali protiv Engleske i prošli u osminu finala Europskog prvenstva divider

Sudac Ivan Kruzliak Kiša golova, VAR provjere i zamjene: Teško ćete pogoditi kolike su bile sudačke nadoknade na posljednje dvije utakmice skupine D divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider