Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Izvrsni poslovni rezultati

HNS pun kao brod i konačno gradi kamp: Hrvatski navijači šokirali UEFA-u, bit će ludnica u Nizozemskoj

U Zagrebu je održana redovita Skupština Hrvatskog nogometnog saveza, na kojoj je objavljen financijski izvještaji za prošlu godinu…

HNS je pun kao brod i ide u izgradnju nacionalnog kampa. To je otprilike sukus zaključaka na sjednici Skupštine HNS-a.

"Zacrtali smo da se ide u projekt kampa", otkrio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

"O tome ćemo više reći za 10-15 dana. Ne želimo s time izlaziti službeno samo da bi se pohvalili. Kad bude nešto konkretno, onda ćemo izaći. Dobili smo podršku UEFA-e i FIFA-e , vidjet ćemo u kojem će obimu pomoći", poručio je Kustić i zaključio da je protekla godina financijski najbolja u povijesti Saveza.

Voditeljica odjela financija i računovodstva HNS-a Ružica Bajrić podnijela je završni račun.

HNS ide u izgradnju kampa

„Dosad je rekordna godina bila 2018. Tada smo ostvarili dvostruko veći prihod od dotadašnjeg rekorda. U 2022. nadmašili smo taj rezultat“, slavodobitno je kazala HNS-ova šefica financija i dobila veliki pljesak.

Ukupan je prihod oko 507,6 milijuna, a rashod je 409 milijuna kuna. Čista dobit je oko 98 milijuna kuna. Samo od rezultata na Svjetskom prvenstvu u Katru HNS je zaradio 27 milijuna dolara. HNS je napravio pomak na svim poljima, od marketinga do tv prihoda i prodaje opreme.

„Djelomično ćemo višak prehoda prebaciti u godine kada nema velikih natjecanja, a djelomično u posebne projekte“, pojasnila je Bajrić.

Kako se novac lijepi na novac, tako ne iznenađuje ni najava izaslanika UEFA-e Luca Nicole da će se 2024. za 21 posto povećati UEFA-ina izdvajanja za program hat-trick.

Rekordna godina

„Nacionalni savezi moći će povući do 17 milijuna eura“, otkrio je Nicole, koji je najavio i predstojeći kongres UEFA-e u Lisabonu, na kojem će biti izabrana polovica novih članova Izvršnog odbora UEFA-e.

Nicole se zahvalio bivšem predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru na sudjelovanju u radu IO-a UEFA-e u posljednjih osam godina. Šukeru istječe mandat i neće biti reizabran, a kako stoje stvari, HNS nema novog kandidata.

Lijepa cifra na račun HNS-a sjest će i od nastupa u Ligi nacija. Vidjet ćemo koji će biti konačni plasman, ali poznato je da su se Vatreni plasirali na final four i da u polufinalu igraju s domaćinom Nizozemskom.

Kako saznajem na marginama sjednice Skupštine, veliki je interes hrvatskih navijača za utakmicu s Nizozemcima, ali još uvijek se ne zna koliko će ulaznica HNS dobiti na raspolaganje. Tu vlada potpuna konfuzija.

Hrvatski navijači šokirali UEFA-u

Čujem da su u UEFA-i ostali prilično iznenađeni, da ne kažem šokirani, kada su saznali da bi hrvatski navijači mogli napuniti barem polovicu stadiona u Rotterdamu. To nisu očekivali da bi se moglo dogoditi u Ligi nacija. Nisu računali na veliki broj Hrvata koji žive u Njemačkoj i cijeloj Zapadnoj Europi, a ni na to da su hrvatski navijači ipak nešto posebno. 

Legendarni De Kuip ima oko 50 tisuća mjesta, no pitanje je koliko će HNS dobiti ulaznica na raspolaganje. Čujemo da su u HNS-u tražili 15 tisuća, ali to ne znači da će dobiti baš toliko.

Šteta je što Hrvatska prvu utakmicu igra s domaćinom turnira. Da igra protiv Italije ili Španjolske, navijači Vatrenih okupirali bi barem pola stadiona, ma gdje god igrali.. Ako Hrvatska prođe u finale, to bi se moglo i dogoditi. Interes Španjolaca i Talijana puno je manji za gostovanje u Nizozemskoj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider