Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Puca od samopouzdanja

Vlašić otkrio spartanski režim koji je prošao da bi zaigrao na Euru: "Treninzi, terapije, od jutra do mraka"

Nikola Vlašić je najavio utakmicu Hrvatska - Španjolska i cjelokupni Euro iz hrvatskog kuta.

Nikola Vlašić (Foto: Marko Lukunić/Pixsell)

Na konferenciji za medije o utakmici Hrvatska - Španjolska i atmosferi u redovima hrvatske nogometne reprezentacije uoči početka Europskog prvenstva govorio je ovog ponedjeljka Nikola Vlašić.

Kako se osjećaju reprezentativci u bazi Vatrenih u Neuruppinu?

"Malo je kasnio let pa nismo stigli napraviti trening, ali napravili smo ga u fitnessu. Imali smo taj neočekivani doček, bili smo svi sretni i zadovoljni s tim. Smjestili smo se u kamp, imamo najbolje moguće uvjete i spremni smo za dalje.

"Stabilnost i momčadski duh su najveća snaga Hrvatske"

Što Vlašić misli o reprezentaciji Španjolske i utakmici s njima?

"Mislim da su odlična reprezentacija koja se jako pomladila, imaju tehničku kvalitetu, brzinu, jako su okomiti i imamo maksimalni respekt prema njima i njihovom izborniku. Povijesno je jako teško igrati s njima, ali mislim da imamo kvalitetu da odigramo dobru utakmicu protiv njih."

Kako bi Vlašić opisao Vatrene?

"Imamo odličan spoj iskustva i mladosti, igrači koji dolaze imaju jako visoku kvalitetu, a tu su i starosjedioci, njih četiri-pet koji su svjetska razina. Svatko od nas može donijeti nešto i to je naša najveća kvaliteta, imamo stabilnost i momčadski duh."

Kako je izgledao Vlašićev oporavak od ozljede, kako se danas osjeća i koliko je spreman?

"Bio je težak, trenirao sam dvaput dnevno, radio terapije po cijele dane dok se nisam priključio reprezentaciji. Svaki dan je od jutra do mraka bio samo fokus na tome. Ja sam od 30. svibnja spreman, ali dogovor s klubom je bio da ne igram u utakmici protiv Sjeverne Makedonije."

"Prije dolaska u Italiju mislio sam da znam puno o nogometu"

Osjeća li kakav pritisak uoči početka Eura?

"Moje prvo veliko natjecanje bilo je Euro dok je još bio Covid, pa onda Svjetsko prvenstvo 2022. je bilo daleko. Ovo nekako više osjećaš da si doma, svi ti mogu doći, obitelj, prijatelji, to doprinosi tome da se osjećaš još smirenije.

Drugu sezonu je Vlašić odradio u Torinu. Kakvi su mu dojmovi i koliko mu je pomogao njegov sad već bivši trener Ivan Jurić?

"Za svakog nogometaša jako velika stvar je da prođe talijanski nogomet. Iskreno, prije nego što sam došao u Italiju, mislio sam da znam puno o nogometu, ali tek kad sam tamo došao, shvatio sam da ne znam puno, pogotovo o taktici. Ivan Jurić mi je puno pomogao, jako sam mu zahvalan na prilici koju mi je pružio. On više nije tamo, ali ja imam tri godine ugovora, a njemu želim sve najbolje u karijeri i životu."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider