Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Dobro pitanje

Dva sigurnosna gafa na Rujevici: "Zašto nije objavljeno ime čovjeka koji je vrijeđao Livaju?"

U Rijeci su se dogodile dvije situacije koje su, sa sigurnosnog aspekta, neshvatljive i neprihvatljive.

lija Lončarević (Foto: Ranko Šuvar/Cropix)

Iskusni nogometni vuk Ilija Lončarević tijekom svog gostovanja u emisiji Sport nedjeljom komentirao je nedavni skandal u Rijeci kad su trojica posjetitelja izvjesila ustašku zastavu na utakmici Hrvatska - Latvija.

"Ovo je atak na državu", zagrmio je Lončarević u emisiji u kojoj je gostovao i novinar gol.hr-a Ivica Medo.

Lončarević je ovako obrazložio svoj stav:

"Najmanji je problem što ćemo mi protiv Turaka igrati na praznom stadionu. Ovo je nastavak nečega što naša vlast dopušta godinama, da se na nas nabacuje krimen ustaštva, nacionalizma i čega već."

Ovo je drugi put u relativno kratkom periodu na Rujevici da se dogodio sigurnosni propust. Još je u lipnju na treningu Vatrenih jedan navijač vrijeđao Marka Livaju, a dok je sipao ružne riječi na račun hrvatskog reprezentativca, nisu reagirali ni zaštitari ni HNS-ov časnik za sigurnost, a ni igrači, sve dok se sam Livaja nije odlučio popeti na ogradu i razriješiti taj problem, zbog čega su ga neki osudili.

Tri mjeseca kasnije, na stadion je unesena ustaška zastava. Kako i na koji način, u konačnici je manje važno od same činjenice da se pojavila na stadionu i da će reprezentacija vrlo vjerojatno u Osijeku protiv Turske igrati bez publike.

"Zašto nema ime i prezime onog čovjeka koji je vrijeđao i napao Livaju tamo u Rijeci? Zašto nema ime i prezime čovjeka koji je napravio nered u reprezentaciji?" zapitao se Lončarević.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider