Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Valjda neće biti kiksa

Dalić podnio izvješće, ali nije obećao odlazak na Euro: HNS donio jednoglasnu odluku o izborniku

Zlatko Dalić nazočio je sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza.

Zlatko Dalić (Foto: Tom Dubravecu/Cropix)

U Vodicama se tijekom ponedjeljka i utorka u organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza održava Sabor hrvatskog nogometa, a prije negoli je taj događaj započeo, održana je sjednica Izvršnog odbora HNS-a.

Osim članova IO-a, prisustvovali su i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić te Stipe Pletikosa, tehnički direktor seniorske i U-21 reprezentacije.

Dalić je podnio svoj izvještaj o dosadašnjem tijeku kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje se iduće godine igra u Njemačkoj. Hrvatska je u skupini D stajala odlično sve do ovog listopadskog ciklusa kada je dvama porazima, od Turske i Walesa, uvelike kompromitirala svoje šanse za izravni plasman na Euro. Vatreni više ne ovise sami o sebi jer ako Wales pobijedi u obje svoje utakmice u studenom (Armenija u gostima, Turska doma), naša će reprezentacija morati u play-off Lige nacija koji se igra u ožujku.

"Izbornik je dao generalni pogled na prethodnu akciju reprezentacije, bez pojedinačnog izdvajanja bilo kojeg igrača, a Izvršni odbor jednoglasno je prihvatio njegov izvještaj", stoji na službenoj stranici HNS-a.

Neslužbeno, izbornik je izrazio optimizam i vjeru da će Hrvatska u konačnici ipak zaigrati na Europskom prvenstvu, ali nije htio obećati da će se to sigurno dogoditi jer smatra da je to nešto što se ne može obećavati.

Najbolji trenuci utakmice Hrvatska - Wales

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider