Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Nakon Latvije

Dalić otkrio što je tražio od Petkovića: "Kovačić? Ako bude dobro, bit će u prvom sastavu"

Izbornik Zlatko Dalić komentirao je predstavu Hrvatske protiv Latvije (5:0).

Zlatko Dalić (Foto: Zeljko Puhovski/Cropix)

Izbornik Zlatko Dalić održao je press-konferenciju na kojoj se osvrnuo na uvjerljivu pobjedu Hrvatske protiv Latvije (5:0) i najavio gostovanje kod Armenije.

"Nismo očekivali da će oni biti ta treća reprezentacija koja će se boriti za Euro. Čeja nas zahtjevan protivnik, ali mislim da bismo pobjedom napravili veliki korak prema Euru", rekao je izbornik o Armeniji.

Bilo je govora o Mateu Kovačiću i Lovri Majeru koji su zbog lakših ozljeda preskočili utakmicu protiv Latvije na Rujevici:

"Nadam se da će biti spremni. Mogli su jučer nastupiti da je bilo potrebe, ali nismo htjeli riskirati. Mateo je osjetio laganu bol od udarca, kao i Majer. Nadam se da će obojica biti spremna, ako budu okej, Mateo će bit u prvom sastavu, a Majer na klupi".

Izbornik pohvalio Perišića

Izlaskom Luke Modrića i Marcela Brozovića iz igre, izbornik je odlučio staviti Luku Ivanušeca na poziciju zadnjeg veznog: 

"Vidi se da mu to nije prirodna pozicija. Nije baš prihvatljivo da izgubiš dvije lopte, zadnji vezni mora igrati na dodir ili dva. No to je bilo okej, odigrao je korektnu utakmicu".

Luka Modrić Poznati list se poklonio hrvatskom čarobnjaku: "Modrić je bio DJ na hrvatskom partyju" divider

Ivan Perišić je izluđivao Latviju na Rujevici:

"Vidjela se velika želja, fizička superiornost. Igrao je utakmicu kao da je Svjetsko prvenstvo, a ne kvalifikacije. On uvijek ima takav odnos prema nogometu, zato traje toliko dugo. Željan je igre, zato smo ga ostavili da igra cijelu utakmicu".

Bilo je riječi i o Borni Sosi koji još uvijek nije na pravoj razini, ali Dalić se nada da će se uskoro vratiti u formu:

"Nedostaje mu utakmice, zato smo ga stavili da igra. Nadam se da će se u Ajaxu vratiti u starmu formu. Da će doći na još veću razinu.

Dalić traži još više od Petkovića

Bruno Petković je odigrao sjajnu utakmicu, zabio je dva pogotka, no Dalić tvrdi da mu treba kontinuitet:

"Nama treba napadač koji zabija. Tražio sam pred utakmicu od njega da ne dolazi na centar, da čeka loptu. Kad dobije loptu, ima svježinu, može više toga napraviti. Trošenje na centru je beskorisno, bilo je dosta centaršuteva, mora više biti na toj lopti.

Zlatko Dalić Dalića naljutilo pitanje o Gvardiolu: "Podcjenjujete me. Da mene netko zove, svašta" divider

Mora biti još uporniji, opasniji, konkretniji. Golovi su njegov posao, on je napadač, on mora zabijati. Ti si broj devet, od tebe se očekuju golovi. Znao sam reći da Bruno nema kontinuitet, ali bez toga neće biti ono što svi želimo da bude":

Za kraj osvrnuo se izbornik Dalić na Modrića koji je proslavio 38. rođendan:

"Dečki su otišli na večeru, Luka ih je počastio, ništa previše", zaključio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider