Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Pričao o Modriću

Dalić otkrio što je Perišić napravio nakon šokantnoga gola: "To nas je diglo, a Ivanušec me kupio priznanjem"

Izbornik Zlatko Dalić odveo je Hrvatsku do finala Lige nacija.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić stigao je na presicu nakon pobjede u polufinalu Lige nacija protiv Nizozemske sa širokom osmijehom. Otvorio ju je u svojem stilu - mirnim glasom i čestitkom momčadi.

"Čestitam našim igračima na velikoj utakmici i pobjedi. Čestitam i našim navijačima, bili su sjajni. Opet smo pokazali snagu i karakter. Nismo krenuli dobro, primili smo gol, a onda smo počeli igrati.

Bilo je teže vratiti se nakon drugog gola. To smo već napravili tko zna koliko puta. Napravili smo čudo, srebro, bronca, a sada može biti i zlato. Dobiti Nizozemsku u Rotterdamu, nije izgubila 23 godine i tridesetak utakmica. Sjajno i veličanstveno", kazao je izbornik.

Hrvatska - Nizozemska Mediji u susjedstvu u nevjerici zbog Vatrenih: ''Nevjerojatno, ali Hrvati su u novom finalu'' divider

Modrić je još jednom pokazao da je pravi gazda ove hrvatske momčadi.

"On je kapetan, prva violina, ključni igrač reprezentacije. Odigrati 120 minuta u 38. godini. Možemo mu se samo diviti na koji način to radi. Nije kalkulirao nakon završetka sezone, došao je to odraditi maksimalno. Ovi igrači nisu išli raditi transfere, nego su ostali boriti se za Hrvatsku. Modrić je predvodnik toga, zaslužio je zlatnu medalju."

Možete li nam reći je li Modrić prelomio što se tiče ostanka u reprezentaciji? Pogodili ste s puno toga: Ivanušec je odigrao odlično i asistirao za gol. Pogodili ste kada ste izveli stopera i uveli Petkovića, koji je postigao treći pogodak.

Mario Stanić Stanić detektirao početak preokreta: ''To je ključan trenutak, on nas vraća nazad'' divider

"Modrić će sam donijeti odluku. Mi smo s njim puno kvalitetniji, mlađi igrači mogu samo učiti. Ideja je bila da pojačamo bokove, da Ivanušec i Pašalić ulaze u sredinu, a da Perišić dolazi iz pozadine.

Ivanušec je odigrao sjajnu polusezonu. Kupio me je kada je rekao da nije zaslužio ići na SP. Tada je pokazao karakter i poštenje. Poštenje ga je ovamo i dovelo.

Stavili smo Stanišića da spriječimo izjednačenje. No primili smo gol. Nismo htjeli ništa čuvati. Ubacili smo Petkovića umjesto Šutala. Na treningu smo vidjeli da će to biti pravi Petković. Nisam uopće sumnjao, vidio sam na treningu kako radi i bio sam uvjeren da će biti dobro."

Bilić i Stanić Bilić i Stanić otkrili Dalićevu formulu za rušenje Nizozemske: ''Nevjerojatno kvalitetna i hrabra odluka'' divider

Je li vrijeme za zlato?

"Bilo bi sjajno da to napravimo, i ovako je to velika stvar, da budemo među najvećim europskim silama. Zavrijedili smo to svime, i ponašanjem, i stavom, i igrom. Ovo je naša deveta pobjeda zaredom protiv velikih reprezentacija. Rušimo rekorde i stereotipe."

Dojam je s tribina bio da ste nakon infarktnoga gola i u produžetku ostali iznimno smireni. Niste galamili i živcirali se, izgledali ste vrlo opušteno, a primili ste izjednačujući gol u posljednjim sekundama.

"Perišić nas je sve osokolio. Pritrčao je klupi nakon što smo dobili gol i dobacio: 'Smirite se, bit će dobro.' On je svojom gestom pokazao koliko vjeruje u momčad. Podigao nas je i onda smo i mi ostali mirni.

Pokazali smo mnogo puta mentalnu snagu u kritičnim trenucima, za nas je to već gotovo normalno. Nismo paničarili, pribrali smo se i dogovorili da nastavimo igrati napadački. Malo sam se nervirao kod onog drugog produžetka kada je produžio, a uopće to nije naglasio", zaključio je Dalić.

Koga želite u finalu Lige nacija?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider