Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Press-konferencija

Dalić: "Olako smo primili prvi gol, bili smo spori i stajali smo predaleko"

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić izašao je pred novinare nakon teškog poraza od Španjolske na otvaranju Eura u Njemačkoj.

Zlatko Dalić (Foto: Ante Čizmić/Cropix)

"Teško smo na početku igrali. Upravo nas je ta niska okomita lopta raspolovila. Naša greška, a na tome smo radili, ali ipak smo olako primili gol", kazao je Zlatko Dalić u uvodu konferencije za medije nakon poraza Hrvatske od Španjolske i nastavio:

"Nismo bili dovoljno agresivni, stajali smo daleko od španjolskih igrača, pogotovo na bokovima, a kada takvim suparnicima ostaviš prostora, onda je jako teško. Neugodno me je iznenadilo što smo bili prespori, nekako premekani i predaleko od igrača."

Španjolci su krenuli jako žustri, a Hrvati su se branili i bili podređeni.

"Dosta problema je bilo u obrani"

"Znali smo da će igrati presing, napravili smo nekoliko pogrešaka koje su nam načele samopouzdanje. Igrali smo dosta pasivno prvih petnaestak minuta. Taman kada smo uspostavili kontrolu i otvorili se, primili smo golove."

Španjolska je bolje ušla u utakmicu, puno odlučnije i ofenzivnije. Zašto je Hrvatska tako ušla u utakmicu? Bi li bilo bolje da je Gvardiol igrao na mjestu stopera?

"Imali smo dosta problema u fazi obrane, to je činjenica. Ha, dosad je to bilo dobro, možda je ovo bio sam loš dan. Bilo je i prije dobrih utakmica, nećemo to prebrisati. Istina je da ovo nije bilo dobro, morat ćemo analizirati zašto nije. Dobro je što još ništa nije izgubljeno. Pokušat ćemo se podići, već puno puta smo pokazali da to možemo."

"Navijači, ostanite uz nas"

Hrvatski navijači stvorili su sjajnu atmosferu na Olimpijskom stadionu.

"Doista prekrasna atmosfera. Veliko hvala našim navijačima, došli su ovdje bodriti nas, ali, eto, ovaj put nije išlo. Moja poruka je da ostanu s nama."

Zašto ste izvadili Modrića i Kovačića?

"Oni su igrali malo više od sat vremena, nije bilo smisla da ih dalje umaramo jer znamo da nas čekaju još dvije teške utakmice. Dali smo šansu drugim igračima", zaključio je Dalić.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider