Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
zato je i otišao?

Španjolski tužitelji potvrdili nagodbu s Ronaldom zbog utaje poreza: Neće u zatvor, ali će plaćati četiri godine

Portugalac je odbacio optužbe kao neutemeljene, ali se na kraju ipak nagodio.

Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Portugalska 33-godišnja nogometna zvijezda Christiano Ronaldo morat će platiti novčanu kaznu od 3,2 milijuna eura i uvjetno će biti osuđen na dvogodišnju zatvorsku kaznu, što je rezultat nagodbe sa španjolskim sudom u slučaju izbjegavanja plaćanja poreza, objavilo je španjolsko državno tužiteljstvo u petak.

Potvrda je to već u medijima objavljene informacije od prije mjesec dana koja je procurila na dan utakmice Portugala i Španjolske u kojoj je Ronaldo postigao hat-trick.

Ronaldo je bio optužen za utaju 5,7 milijuna eura poreznog duga. Portugalac je odbacio optužbe kao neutemeljene, ali se na kraju ipak nagodio. Iako je dobio dvogodišnju zatvorsku kaznu, 33-godišnjak neće završiti iza rešetaka jer mu zakon u Španjolskoj omogućuje da to izbjegne, ali će morati svakodnevno plaćati 250 eura u razdoblju od 48 mjeseci.

Kad se zbroje svi iznosi, Ronaldo bi iz ovog procesa mogao izaći siromašniji za oko 19 milijuna eura, a cijeli je proces, po nekima, i jedan od razlog njegova odlaska iz Reala.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider