Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
najbolji prijatelj defoea

Preminuo je dječak koji je podigao Englesku na noge: "Otišao je s anđelima"

Nakon gotovo pet godina velike borbe s neizliječivom bolesti preminuo je šestogodišnji dječak Bradley Lowery.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon više četiri godine duge borbe i puno, puno muke posljednjih nekoliko mjeseci, preminuo je šestogodišnji Bradley Lowery, strastveni navijač Sunderlanda i prijatelj napadača engleske reprezentacije Jermaina Defoea. Bolest je nažalost pobijedila, a tu je tužnu vijest potvrdila njegova obitelj.

"Naš je maleni dječak danas otišao s anđelima. Bio je naš superjunak i pružio je najveću borbu, ali je bio potrebitiji na drugom mjestu. Ne postoje riječi kojima bi opisali koliko nam je srce slomljeno".

Podsjetimo, Bradleyju je 2013., u dobi od samo godine i pol dana, dijagnosticiran neuroblastom. Počela je tada njegova borba za život koju su mu olakšale brojne kemoterapcije. Nažalost, zloćudni tumor mu se vratio u srpnju prošle godine, a nedavno su mu otkrili još jedan tumor (na leđima).

Prijateljstvo Defoea i Bradleyja bilo je posebno od prvog trenutka kada su se upoznali, a sam nogometaš ga je nazivao svojim najboljim prijateljem. Prije samo 24 sata Defoe je bio predstavljen kao novi igrač Bournemoutha, te se na konferenciji za novinare slomio govoreći o Bradleyju. Rekao je kako je vjerojatno pitanje dana i da mu je teško gledati ga kako se muči.

Bradley Lowery posljednju je godinu dana svog života bio vrlo involviran u nogometnim aktivnostima, a vjerojatno mu je najbolji trenutak života bio kada je zajedno s Defoeom poveo englesku reprezentaciju pred ispunjeni Wembley uoči utakmice kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji iduće godine.

Priča o ovom malenom i hrabrom dječaku dirnula je mnoge ljude i potaknula ih na donacije kako bi se u budućnosti našao lijek za što više ovakvih bolesti, kako bi se spriječili ovi tužni scenariji.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider