Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pokušajte ne zaplakati

Srcedrapajući trenutak: Unatoč opakoj bolesti, izveo Englesku na Wembley!

Bradley Lowery petogodišnji je dječak kojem su prije mjesec dana obznanili da mu je preostalo svega nekoliko mjeseci života.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleska nogometna reprezentacija ove nedjelje igra kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji iduće godine, a suparnik je slabašna Litva. Daleko snažniji i emotivniji detalj od cijele utakmice je maleni nogometni fanatik, navijač Sunderlanda - Bradley Lowery. Riječ je o petogodišnjeg dječaku koji se bori s vrlo rijetkim oblikom tumora, neoblastomom, koji je sa svojim najboljim prijateljem Jermainom Defoeom poveo Englesku na travnjak Wembleyja.

Podsjetimo, Bradleyju je 2013., u dobi od samo dvije godine, dijagnosticiran neuroblastom. Počela je tada njegova borba za život koju su mu olakšale brojne kemoterapcije. Nažalost, zloćudni tumor mu se vratio u srpnju prošle godine, a nedavno su mu otkrili još jedan tumor (na leđima).

Ovu vijest je prije mjesec dana objavila njegova majka kojoj su liječnici priopćili kako Bradley, inače vatreni navijač Sunderlanda, ima još samo nekoliko mjeseci života.

"Uništeni smo, srce nam je slomljeno", poručila je njegova obitelj preko Facebooka.

Nakon što je cijela priča dospjela u javnost, pokrenuta je humanitarna akcija u kojoj je prikupljeno 700.000 funti za daljnje liječenje izvan Engleske. Dok se iščekuje kako će reagirati njegovo tijelo na tretmane, na Bradleyja nisu zaboravili igrači Sunderlanda koji su ga posjetili u bolnici. Bradley je veliki fan 34-godišnjeg napadača Defoea, kojem je prilikom tog posjeta zaspao u naručju. Njih dvojica jako su se zbližili otkako je engleski reprezentativac saznao za njegovu bolest.

Lijepu gestu u tunelu, prije izlaska na travnjak, napravio je i kapetan Engleske Joe Hart, koji je prepustio svoje prvo mjesto Defoeu i Bradleyju, da zajedno povedu reprezentaciju pred prepune tribine Wembleyja. Kada su se poredali u vrstu, maleni dječak okrenuo se prema svom heroju i zagrlio ga...

Fotografije i videa malenog junaka brzinom svjetlosti obilaze cijeli svijet, te tjeraju čitatelje i gledatelje u plač. Uistinu priča koja kida srce...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider