Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
slučajnost

Legenda ipak na SP-u: Ovako je FIFA-i objasnio kokain u organizmu

Paolo Guerrero dobio je dopuštenje FIFA-e za igranje na Svjetskom prvenstvu.

Paolo Guerrero (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) prepolovila je kaznu kapetanu peruanske reprezentacije Paolu Guerreru (33) na šest mjeseci, što znači da napadač Flamenga može nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Legendarni Guerrero prvotno je suspendiran na godinu dana jer je pao na dopinškom testu nakon utakmice s Argentinom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 6. listopada, no FIFA mu je sada smanjila kaznu.

Peruanski kapetan bio je pozitivan na kokain, no imao je kreativno objašnjenje koje mu je prošlo u FIFA-i. Ne kažemo da je kriv, ali ovakvu bi ispričnicu uskoro mogli poslati i drugi nogometaši iz Južne Amerike ako se nađu u takvoj situaciji.

"Ljut sam, ne mogu vjerovati kakva mi je nepravda nanesena. Narušen mi je ugled na privatnom i sportskom planu. Nikad u životu nisam uzeo drogu, a u Peruu je čaj od koke popularan i to se može svugdje popiti, pa i u hotelu gdje smo odsjeli. Šalice i čaj su svima bile dostupne, pa je vjerojatno i moja šalica imala u sebi čaja od kokaina. Pio sam crni čaj s limunom, nisam lud da uzimam bilo kakav kokain," branio se peruanski napadač dodavši:

"Moji odvjetnici i ja iznijeli smo sve dokaze u moju korist."

FIFA je djelomično usvojila njegovu žalbu i Guerrero će 3. svibnja iduće godine ponovo moći igrati za Peru u skupini C zajedno s Francuskom, Danskom i Australijom.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider