Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Ostali sportovi
cifra je možda i veća

Nakon blagdana Modrićevi odmah na sud: Bračni par mora pred suca

Luka Modrić i njegova supruga Vanja optuženi su u Španjolskoj za utaju poreza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Istražni sudac prihvatio je optužnicu španjolskog tužiteljstva protiv Luke Modrića zbog utaje poreza. Podsjetimo, Modrić i njegova supruga Vanja optuženi su kako španjolskoj državi nisu platili barem 870.728 eura poreza.

Iznos bi mogao biti i veći jer se sumnja na moguće postojanje Modrićevih računa na Isle of Manu, britanskom teritoriju poznatom po niskim porezima i nepostojanju poreza na dobit.

Modrićeva supruga Vanja direktorica je tvrtke Ivano SARL. Istražitelji sumnjaju da je spomenutu tvrtku Modrić osnovao u Luksemburgu, a preko nje je, prema ranije objavljenim dokumentima Football Leaksa, naplaćivao prihod od sponzora.

Modrić je jedan od nekoliko bivših i sadašnjih igrača Kraljevskog kluba protiv kojih je podignuta optužnica. Njegov suigrač, lijevi bek Real Madrida Marcelo (29), priznao je na sudu utaju gotovo 500.000 eura poreza te se obvezao uplatiti navedeni iznos, izvijestila je španjolska novinska agencija EFE pozivajući se na izvore sa suda pored Madrida.

Luka i Vanja Modrić bit će saslušani na sudu u jednom gradiću kraj Madrida sljedećeg mjeseca, možda već u prvom tjednu nakon blagdana, saznaje 24sata.

''Premda je tvrtka korektno osnovana, prepuštanje Modrićevih prava na nju je simulacija. Jedini cilj prebacivanja prava na tu tvrtku jest da se uplatom novca njoj izbjegne oporezivanje u Španjolskoj'', prenosi 24sata navode španjolskog državnog tužiteljstva.

Modrić je nedavno prisustvovao i na suđenju u Hrvatskoj. Saslušan je na sudu u Osijeku kao svjedok u slučaju protiv Zdravka Mamića i ostalih za navodno izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama. Nakon prvotnog iskaza koji je dao istražiteljima, a koji je teretio optužene, Modrić je na suđenju rekao kako se ne sjeća koliko je zarađivao nakon potpisa prvog ugovora ni aneksa koje je prvotno rekao da je potpisivao.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider