Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Terete i njegovu suprugu

Modrić na optuženičkoj klupi: Španjolci dižu tužbu za utaju poreza

Luka Modrić jedan je od nekoliko igrača Kraljevskog kluba koje se tereti za utaju poreza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolsko tužiteljstvo podnijelo je prijavu protiv Luke Modrića zbog utaje poreza, piše madridska Marca.

Modrića se tereti da 2013. i 2014. nije platio barem 870.728 eura poreza. Prema pisanju Marce koja se poziva na španjolsko istražno tijelo ONIF, iznos bi mogao biti i veći jer se sumnja na moguće postojanje Modrićevih računa na Isle of Manu, britanskom teritoriju poznatom po niskim porezima i nepostojanju poreza na dobit.

Osim Modrića, tereti se i njegova supruga Vanja, direktorica tvrtke Ivano SARL. Istražitelji sumnjaju da je spomenutu tvrtku Modrić osnovao u Luksemburgu, a preko nje je, prema ranije objavljenim dokumentima Football Leaksa, naplaćivao prihod od sponzora.

Modrić je jedan od nekoliko bivših i sadašnjih igrača Kraljevskog kluba protiv kojih je podignuta optužnica. 

Njegov suigrač, lijevi bek Real Madrida Marcelo (29), priznao je u utorak na sudu utaju gotovo 500.000 eura poreza te se obvezao uplatiti navedeni iznos, izvijestila je španjolska novinska agencija EFE pozivajući se na izvore sa suda pored Madrida.

Marcelo se na desetak minuta pojavio na sudu te priznao da 2013. godine nije uplatio 490.917,70 eura koje je trebao dati državi u obliku poreza. Obećao je uplatiti taj iznosi, rekli su izvori.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider