Galerija

Intervencija Dejana Lovrena tijekom incidenta u 53. minuti finalne utakmice između Francuske i Hrvatske na Svjetskom nogometnom prvenstvu u nedjelju u Moskvi postala je hit na društvenim mrežama, pogotovo na Instagramu. Lovren je jednog od četvero izgrednika zgrabio za košulju, srušio na tlo i pokazao mu rukom da se nosi s terena, dok su srušenog izgrednika istovremeno redari već zgrabili za ruke i krenuli iznositi.

Lovren je poručio u jednom od komentara na Instagramu kako ga je incident strašno iznervirao te da je zbog toga tako reagirao.

Za vrijeme drugog poluvremena tri osobe u bijelim majicama i crnim hlačama upale su na travnjak iz dijela iza francuskog gola, a četvrtu su u tome spriječili redari. Tri osobe pretrčale su 50 metara, nakon čega su ih zaustavili redari i odveli s terena. Prekid je trajao 25 sekundi. Igra je nastavljena pri rezultatu 2:1. Nekoliko minuta kasnije ruska skupina Pussy Riot na svojim društvenim mrežama Twitter i Facebook objavila je da su njihovi članovi sudjelovali u tom incidentu.

Pussy Riot navodi da su te osobe predstavljale "nebeske policajce koji nježno prate navijače na Mundijalu i poštivanje pravila za razliku od ruskih zemaljskih policajaca koji rastjeruju prosvjednike i svima čine nažao".

Punk rock skupina objašnjava da je željela privući pozornost na problem političkih zatvorenika u Rusiji i zahtijeva oslobođenje ukrajinskog filmaša Olega Sentsova (42), osuđenog na 20 godina zatvora zbog terorizma i trgovine oružjem.