Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
pa gdje mu je pamet?

Što će nam video-tehnologija uz ovakvu logiku sudaca!?

Jedan od bizarnijih crvenih kartona, i to uz pomoć video-tehnologije, dobio je brazilski nogometaš Kaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U noći sa subote na nedjelju odigrano je kolo u američkoj MLS ligi, a u njemu je između ostalog New York RB pobijedio Orlando s 3:1. Razlog zašto izdvajamo ovu utakmicu je crveni karton koji je dobio legendarni brazilski nogometaš Kaka.

MLS je liga u kojoj se koristi nova video tehnologija VAR (video assistant referee), koja bi trebala spriječiti da sporne situacije ostavljaju repove nakon utakmice. No u ovom susretu nije problem u VAR-u, već sucu Jorgeu Gonzalezu, koji je za jednu šalu Kake i Aureliena Collina dodijelio crveni karton Brazilcu. Sreća njegova pa se radilo o samom kraju utakmice kada je rezultat bio riješen, no loša stvar je ta što će Kaka biti suspendiran za nadolazeće utakmice.

Razlog zašto je Kaka dobio crveni karton je primanje Collina za lice, ali sve u šali. To se jasno vidi na snimci koju je sudac gledao, na kojoj se Kaka i Collin smiju cijeloj situaciji! Međutim, sudac je primanje za lice protumačio kao nesportski potez i nagradio ga crvenim kartonom.

VAR je u ovoj situaciji bio koristan zbog dva žuta kartona, no zašto je Gonzalez odlučio za šalu dodijeliti crveni karton to zna samo on.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider