Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
pa je li ovo moglo bolje?

Internet se sprda s Ronaldom: Veliki dan ''uništila'' urnebesna bista

Aerodrom na rodnoj Madeiri Cristiana Ronalda i službeno se od ove srijede zove po njemu. Ispred ulaza se nalazi i zanimljiva bista.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jutro nakon što je s reprezentacijom na rodnoj Madeiri izgubio prijateljsku utakmicu od Švedske (2:3), Cristiano Ronaldo sudjelovao je na ceremoniji preimenovanja lokanog aerodroma. Novo ime aerodroma glasi - Aeroporto Cristiano Ronaldo!

Portugalski predsjednik Marcelo Rebelo de Sousa i premijer Antonio Costa osobno su došli na Madeiru kako bi uveličali taj događaj, te otkrili plaketu i Ronaldovu bistu ispred ulaska na aerodrom. Upravo je bista podigla mnoge obrve i prouzročila eksploziju reakcija na društvenim mrežama.

Autor biste napravio je blago rečeno zanimljivu verziju Cristiana Ronalda, kojom portugalski nogometaš teško može biti u potpunosti zadovoljan. Pogotovo ne nakon što su društevnim mrežama počele kružiti šale na njegov račun.

No, na svečanosti na kojoj su prisustvovale brojne osobe iz visokih krugova društva, te brojni navijači, Ronaldo nije skrivao svoje oduševljenje.

"Vidjeti da zračna luka nosi moje ime je posebno. Svi znaju da se ponosim svojim korijenima", izjavio je 32-godišnji Ronaldo na svečanosti koja je održana u nazočnosti predsjednika i premijera.

"Nisam to tražio, ali nisam licemjeran i priznajem da mi je to čast, te da sam sretan zbog toga", kazao je napadač Real Madrida.

U srpnju prošle godine, nešto manje od dva tjedna nakon pobjede Selecçaa na Euru 2016., predsjednik regionalne vlade arhipelaga Madeire Miguel Albuquerque je objavio da će zračna luka, kroz koju je 2016. godine prošlo 3,1 milijun putnika, nositi ime Cristiana Ronalda.

U Ronaldovom rodnom gradu Funchalu već postoji muzej podignut njemu u čast i brončani kip s njegovim likom.

Portugalac nije jedini čije ime nosi neka zračna luka. Aerodorom u Belfastu je 2006. preimenovan u čast Georgea Besta, Ronaldovog prethodnika među legendama koji je nosio dres s brojem 7 u Manchester Unitedu i koji je preminuo sa 59 godina.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider