FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Deklasirao ga Amerikanac

Legenda MMA-a uvjerljivo poražena: Je li ovo zadnje što smo vidjeli od Super Samoanca Marka Hunta?

Mark Hunt doživio je uvjerljiv poraz od Curtisa Blaydesa na UFC 221 eventu u Perthu, kojim je možda završena njegova karijera u UFC-u.

Mark Hunt

Apsolutna legenda MMA-a Mark Hunt (43) upisao je još jedan poraz u svojoj karijeri. Na UFC 221 eventu u Perthu bolji je jednoglasnom sudačkom odlukom bio Amerikanac Curtis Blaydes.

Bio je to 12. poraz u 27. nastupu u MMA-u za Hunta, ali tek prvi koji je izgubio sudačkom odlukom. Novozelanđanin je protiv 17 godina mlađeg borca imao priliku slaviti, no njegova reakcija nakon što je uzdrmao suparnika nije bila dovoljno brza.

Je li ovo kraj Marka Hunta u UFC-u?

Hunt je dobrim udarcima u glavu uspio uzdrmati, čak i srušiti Blaydesa, ali svoje odlične napade nije popratio dodatnim udarcima kojima bi dokrajčio Amerikanca. Umjesto toga Blaydes se pribrao, te do kraja meča razbacivao Hunta po oktogonu. Za one koji ne znaju, Amerikanac je majstor hrvanja i jedan od najboljih "ground and pound" udarača današnjice.

Za Hunta je ovo bila jedna od posljednjih, ako ne i posljednja borba u karijeri koja traje od 1998. godine. Sve je krenulo u boksu u kojem je bio od 98. do 2000. godine, da bi se nakon toga okušao u kickboxingu. Tamo je ostvario omjer od 30 pobjeda i 13 poraza.

U kickboxingu je bio do 2008. godine, ali se paralelno od 2004. borio u MMA-u.

Hunt je već nekoliko puta najavio povlačenje u mirovinu, jer će za svega mjesec i pol dana napuniti 44 godine. S obzirom na njegov loš odnos s UFC-om, te šesti poraz otkako je u toj organizaciji, lako moguće da novu priliku za borbu prema kvalitetnim uvjetima neće dobiti.

Hunt gubio samo od najvećih teškaša

Hunt je u UFC-u gubio od najvećih boraca u povijesti teške kategorije, a među njima našao se i poraz od Stipe Miočića. Dogodilo se to u svibnju 2015. godine, a tom je pobjedom krenula Stipina serija pobjeda, koja traje i dan danas (6).

Osim od Miočića, Hunt je gubio od Juniora dos Santosa, Fabricia Werduma, Alistaira Overeema, te sada Blaydesa.

Vidjelo se da Hunt više ne može držati žestoki tempo mlađih boraca, te da njegov stil još prolazi jedino kod njegovih vršnjaka ili malo mlađih boraca. Novozelanđanin i dalje ima "grom" u rukama i sposoban je načiniti veliku štetu suparnicima, no sve se teže nosi s odlascima u "duboke vode", odnosno treće, četvrte i pete runde.

Nadamo se da ćemo ipak još jednom vidjeti Hunta u akciji, možda na njegovom Novom Zelandu, u oproštajnoj borbi veličanstvene karijere.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider