Automoto
SPORTOVI
Automoto
GODINU DANA TUGE

VIDEO Sjećanje na tragičnu smrt Craiga Breena: Na mjestu pogibije postavljen memorijal, prisjetila ga se cijela WRC zajednica

13. travnja 2023. godine dogodio se jedan od najtragičnijih trenutaka u novijoj povijesti relija, tragična pogibija Craiga Breena u Loboru.

Video: Pixsell

Nešto više od godinu dana prošlo je od tragične smrti Craiga Breena tijekom jednog posljednjih treninga za prošlogodišnji WRC Croatia Rally.

Breen je poginuo u nevjerojatnim okolnostima, prema riječima stručnjaka su šanse za to što se dogodilo bile jedan prema milijun.

I ove godine puno toga bit će u znaku Breena

Ovogodišnji reli krenuo je Showdownom na Okiću, ali prije toga su se mnogi prisjetili tragično stradalog Irca.

Na mjestu njegove pogibije u Loboru tako je napravljen memorijal, ukrašen irskim zastavama i njegovom slikom te nekim porukama vezanim uz njega i njegovu veliku karijeru.

Hyundai ga nikad neće zaboraviti

Na vrlo lijep način prisjetio ga se i njegov Hyundai tim, koji njegov nesretan odlazak još uvijek nije prebolio te ga se često prisjete, no u Hrvatskoj je to bilo potrebno napraviti na poseban način.

Nažalost, ta teška tragedija dogodila se baš na hrvatskom tlu, a najmanje što organizatori i WRC mogu učiniti je svake se godine prisjetiti sjajnog Irca koji nas je prerano napustio.

Poginuo je onda kad je trebao ostvariti rezultate karijere

Breenu su bile tek 33 godine, odvozio je 82 relija. Nikad nije pobijedio, ali devet puta se našao na pobjedničkom postolju. U Hrvatskoj je osvajao osmo i četvrto mjesto, a upravo prošle godine trebao je biti jedan od favorita. No, drugo mjesto na reliju u Švedskoj ostao je njegov posljednji službeni rezultat.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider