Automoto
SPORTOVI
Automoto
FRANCUZ JE BIO BIJESAN

VIDEO Pogledajte trenutak kad je reklama pogodila bolid Gaslyja: "Mogao sam poginuti"

Kaos na Suzuki samo pukom srećom nije rezultirao ozljedama nekog od vozača ili nečime još težim.

Bolid Pierrea Gaslyja (Foto: Afp)

Velika nagrada Japana 2022. godine rezultirala je pobjedom Maxa Verstappena, koja mu je osigurala titula svjetskog prvaka po drugu godinu za redom.

No, utrku su obilježile ružne scene s njenog samog početka, kad je samo pukom srećom izbjegnuta tragedija, odnosno situacija poput one iz 2014. godine, koja je rezultirala teškim ozljedama Julesa Bianchija, koji je slijedom njih devet mjeseci kasnije preminuo.

Max Verstappen Max Verstappen obranio titulu svjetskog prvaka nakon kaotičnog jutra u Japanu divider

Bianchi je upravo na Suzuki, gdje se tada također vozilo u teškim vremenskim uvjetima, izletio sa staze te se zabio u stražnji dio traktora s dizalicom, koji se nalazio pored staze s ciljem uklanjanja bolida nedugo prije toga izletjelog Adriana Suttila.

Gaslyjev bolid napala reklama

Ovog puta je u prvom planu bio njegov sunarodnjak Pierre Gasly, vozač momčadi Alpha Tauri. Njega je u prednji dio bolida pogodila reklama koja je poletjela nakon što se u nju zabio Carlos Sainz Jr. Srećom, bolid Španjolca ostao je nakon toga izvan staze, inače bi možda bilo težih posljedica i za njega.

"Koji je ovo vrag?! Moj Bože! Nešto mi se zabilo, ništa ne vidim", prve su reakcije Gaslyja, koje su se mogle čuti i u prijenosu.

Kasnije je Francuz svoj bijes iskalio izvan bolida, kad je išao okolo i ponavljao kako je mogao poginuti. Tu se referirao na situaciju kad je u prolazu primijetio dizalicu koja je ponovno bila puštena pored staze.

Upravo tako, na stazu je ponovno bila puštena dizalica, jednaka onoj u kakvu se zabio Bianchi, što bi značilo da su Japanci i organizatori ponovno ponovili istu grešku.

Ovog puta srećom nije bilo tragedije.

Kako je to sve izgledalo, može pogledati OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider