Automoto
SPORTOVI
Automoto
Kiša, sunce - svejedno

Verstappen odjurio do devetog slavlja u nizu na domaćem terenu, izjednačio Vettelov rekord

Max Verstappen treći put u nizu pobjednik je VN Nizozemske.

Max Verstappen (Foto: Afp)

U turbulentnoj i kišovitoj utrci u Zandvoortu, Max Verstappen je ostvario svoju devetu pobjedu zaredom, čime je izjednačio Vettelov deset godina star rekord Formule 1.

Lokalni heroj trijumfirao je u Red Bullu na Velikoj nagradi Nizozemske u nedjelju ispred vozača Aston Martina Fernanda Alonsa i Pierrea Gaslyja u Alpini. Austrijskoj momčadi Red Bullu bio je to 13. uspjeh na 13. utrci sezone.

Evan Fournier Kakav dan na MundoBasketu: Latvijci furioznom zadnjom četvrtinom izbacili Francuze već u grupnoj fazi! divider

Verstappen je u prvoj utrci nakon ljetne stanke izjednačio rekordni niz Sebastiana Vettela iz 2013. godine kada je Nijemac također slavio devet puta zaredom u Red Bullu, a 25-godišnji Nizozemac ponovno je pružio samouvjeren nastup na stazi pokraj dina zapadno od Amsterdama i nije dopustio da ga kišni kaos na početku utrke i nedugo prije kraja, uključujući i 45-minutni prekid zbog kiše, odvoji od 46. pobjede u karijeri i jedanaeste ove godine.

Pred domaćom publikom u Zandvoortu pred 305.000 gledatelja tijekom trkaćeg vikenda, Nizozemac je trijumfirao treći put zaredom otkako VN Nizozemske vratila u F1 kalendar prije dvije godine.

Luka Modrić 2012. godine FOTO Prije točno 11 godina Real je doveo Luku Modrića: Fotografije danas izgledaju pomalo nestvarno divider

U ukupnom poretku, nakon 13 od 22 utrka Verstappen uvjerljivo vodi s 339 bodova ispred Pereza (201), koji je na kraju dobio kaznu od pet sekundi i završio četvrti, te Alonsa (168).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider