Automoto
SPORTOVI
Automoto
Eh, šteta...

Otkazivanje, a ne odgoda: Utrka bez koje je Formula 1 nezamisliva neće se održati

Ovog četvrtka sve fanove Formule 1 zapljusnula je vijest o još jednom pomicanju kalendara uoči nove sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nažalost po sve fanove Formule 1, koronavirus nastavlja krojiti kalendar najprestižnijeg automobilističkog sporta.

Ovog četvrtka stigla je vijest kako je dodatno pomaknut termin početka nove sezone, odgađanjem triju utrka koje su se trebale voziti u svibnju: Velike nagrade Nizozemske, Velike nagrade Španjolske i Velike nagrade Monaca.

Time se broj utrka koje su odgođene zbog koronavirusa popeo na sedam, a nešto kasnije stigla je vijest kako je Monaco definitivno otkazan odnosno da se neće tražiti novi termin ove godine.

Rastužilo je to sve ljubitelje ovog sporta, jer riječ je o utrci koja je na neki način zaštitnik znak F1.

Više od pola stoljeća tradicije

VN Monaca je ulična utrka koja se ulicama Monte Carla neprestano vozi od 1954. godine i ujedno je jedan od najprestižnijih događanja u izmiješanom svijetu sporta i showbiza. Brojne poznate face redovito dođu u Kneževinu krajem svibnja i tamo uživaju u četverodnevnom spektaklu, s obzirom da Grand Prix vikend u Monacu počinje četvrtkom i traje do nedjelje.

"Ni pod kojim okolnostima neće biti moguće održati utrku ove godine. Nepoznat je put kojim će koronavirus evoluirati, mnoge vlade širom svijeta poduzele su brojne mjere i Kneževini Monaco je ograničen pristup, što ima utjecaja i na brojna poduzeća. Situacija više nije zanemariva", poručio je Automobile Club de Monaco (ACM).

Dodajmo kako bi, prema sadašnjoj situaciji, nova sezona trebala početi 7. lipnja Velikom nagradom Azerbajdžana. Naravno, uz preduvjet da koronavirus malo "spusti gas"...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider