Automoto
SPORTOVI
Automoto
Ciao, Dottore!

Legendarni vozač Valentino Rossi odlučio zaključiti svoju 25-godišnju karijeru

Valentino Rossi završit će svoju bogatu karijeru na kraju 2021. godine

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najboljih vozača u povijesti motosporta, il Dottore Valentino Rossi, objesit će kožno odijelo o klin po završetku sezone i time zaključiti svoju legendarnu 25-godišnju karijeru.

Deveterostruki svjetski prvak odlučio se umiroviti iz Moto GP-a na kraju 2021. godine poslije čak sedam naslova prvaka u kraljevskoj klasi, 115 osvojenih utrka i rekordnih 89 pobjeda u kraljevskoj klasi. Nevjerojatnih 235 podija u bogatoj trkačkoj karijeri koja traje od 1996.

Legendarni vozač objavio je to u četvrtak uoči Grand Prixa u Štajerskoj najavivši kako će imati izvanrednu konferenciju za medije oko četiri sata, a kad je dobio oči svijeta, objavio je kako jedan od najvećih koji je ikad vozio motocikl u utrci ove sezone odvesti svoju posljednju…

Koncentrirat će se na svoju momčad

"Rekao sam kako ću odlučiti sljedeće godine poslije ljetne pauze, međutim odlučio sam već sad i gotovo je,“ započela je talijanska legenda: "Nažalost, ovo će mi biti posljednja sezona u Moto GP-u. Teško mi je, vrlo sam tužan jer ne mogu ni reći kako se sljedeće godine neću utrkivati motorom. To je sve što znam, to radim zadnjih 30 godina svog života, manje, više...“

"Sljedeće godine će mi se život promijeniti, ali bilo je sjajno, uživao sam u svakom danu, ovog vrlo dugog, dugog puta i doista sam se dobro zabavio. Četvrt stoljeća i više vozač. Stvarno je bilo sjajno. Imao sam neke nezaboravne trenutke sa svim svojim suradnicima i nemam više što za reći. Samo ovo što sam vam upravo rekao“, nasmijao se za kraj doktorski.

Petronas Yamaha 42-godišnje legende vozit će još ostatak sezone 2021. Moto GP-a, a zatim parkirati u garažu. Međutim, svoj će put u Moto GP-u nastaviti već sljedeće sezone i koncentrirati se isključivo na vođenje svoje nove momčadi Aramco Racing Team VR46.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider