Automoto
SPORTOVI
Automoto
Reportaža s WRC-a

VIDEO Uzbudljiv prvi dan WRC Croatia Rallyja: "U Hrvatskoj postoji 50 nijansi asfalta"

Svjetska automobilistička elita okupila se u Hrvatskoj na WRC Croatia Rallyju.

Maleni Leskovac Barilovićki pokraj Karlovca na makar jedan dan postao je centar svjetske rally elite zbog WRC Croatia Rallyja. Dosadna kiša padala je cijeli dan, ali pravim fanovima relija to ne smeta ni malo.

"Meni se sviđa, hahahah. - Hoćete li spavati ovdje? A nego gdje?!"

"Dobro ste se opskrbili, vidim? Da, to u svakom slučaju, ne smijemo biti žedni. Dođe li ti da malo unaprijediš i svoje vozilo kad ovo vidiš? Naravno da da, i htio bih se provozat s njima", priča Matija iz Leskovca Barilovićkog

gol expired WRC Croatia Rally: Finac Kalle Rovanpera učvrstio vodstvo poslije prvog dana, Ravenščak najbolji Hrvat divider

U fan zonu stiglo se i po tri sata prije brzinca. Uz miris oktana, zna se, najbolje ide onaj domaćih lepinja i kobasica.

"Na WRC-u ste prvi put - dojmovi? Svaka čast da je to došlo u Hrvatsku, neka bude što duže. Kakav je osjećaj dok prođe tu blizu? Ma ludnica, adrenalin", kažu Tomislav i Noa.

gol expired Pogledajte kako izgleda Fiesta britanskog vozača poslije nesreće: "Nije želio ovakav kraj dana" divider

Od kombinacije adrenalina i skliskog asfalta neki su završili i u dvorištima obiteljskih kuća. Kao primjerice Francuz Adrien Fourmaux.

50 nijansi asfalta

"Hrvatski reli je sjajan, ali da budem iskrena, vrijeme je ludo. Uz ovu kišu blata ima posvuda. Užasno je sklisko. Ljudi kažu da u Hrvatskoj postoji 50 nijansi asfalta? Da, asfalt se stalno mijenja! Imate puno različitih vrsta", kaže suvozačica Reeta Hamalainen.

Adrien Fourmaux VIDEO Ludnica na Croatia Rallyju ide dalje! Francuz uletio u dvorište obiteljske kuće u Krašiću, gazda ga nahranio i pozvao da se ugrije divider

Nakon odrađenih brzinaca, vozači stižu na parkiralište pored Zagrebačkog velesajma. svaki otpali šaraf, svaki kvar na autu - sve se rješava ovdje u ovom ogromnom servisnom parku."

I, ne biste vjerovali, ima onih kojima je zamjena polu-osovine napetija od samog relija.

Thierry Neuville VIDEO Divljao na obilaznici pa mu se pokvario automobil: Dobio je i kaznu divider

"Kada sam bio mlad radio sam na ovakvim automobilima, na Subaruu. Za mene je ovo velika strast. Vidjeti ove mehaničare koji rade polako, bez ikakvih problema, to je fantastično", kaže Roberto, mehaničar iz Udina.

Gospodine Roberto samo uživajte, za to imate još puna dva dana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider