Automoto
SPORTOVI
Automoto
Lud dan

WRC Croatia Rally: Finac Kalle Rovanpera učvrstio vodstvo poslije prvog dana, Ravenščak najbolji Hrvat

Rovanpera je pred najbližom konkurencijom na WRC Croatia Rallyju stekao prilični odmak pa tako ima minutu i četiri sekunde prednosti u odnosu na belgijskog predstavnika Neuvillea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Finski vozač Kalle Rovanpera u Toyoti trenutačno je vodeći u ukupnom redoslijedu WRC Croatia Rallyja, nakon prvog dana i osam odrađenih brzinskih ispita.

gol expired Pogledajte kako izgleda Fiesta britanskog vozača poslije nesreće: "Nije želio ovakav kraj dana" divider

Rovanpera je pred najbližom konkurencijom stekao prilični odmak pa tako ima minutu i četiri sekunde prednosti u odnosu na belgijskog predstavnika Neuvillea. Od samog početka utrke Neuville je bio glavna prijetnja Rovanperi, ali je nakon četvrtog brzinskog ispita Belgijanac kažnjen s 40 sekundi jer je zakasnio s dolaskom u zagrebački servisni centar.

No, Neuville je odlično odradio četiri poslijepodnevna brzinska testa. S četvrtog mjesta ukupnog redoslijeda se vratio na drugo, no zaostatak za Rovanperom je ostao.

gol expired VIDEO Ludnica na Croatia Rallyju ide dalje! Francuz uletio u dvorište obiteljske kuće u Krašiću, gazda ga nahranio i pozvao da se ugrije divider

Još trojica u manje od dvije minute za Fincem

Zaostatak manji od dvije minute za Fincem imaju još samo treći Estonac Ott Tanak (minuta i 23 sekunde) te četvrti Irac Craig Breen (minuta i 35 sekundi).

Tijekom petka vozačima nije bilo lako obavljati zadatke na hrvatskim cestama zbog kiše i klizave podloge pa je osim što boljeg rezultata trebalo izbjeći sve moguće neugodnosti. Francuz Adrien Fourmaux u tome nije uspio te je tijekom trećeg brzinskog ispita izletio sa staze te je probivši ogradu uletio u dvorište jedne obiteljske kuće u Krašiću. Nakon dva brzinska ispita Fourmaux je zauzimao šesto mjesto u ukupnom redoslijedu.

U subotu je na rasporedu novih osam brzinskih testova, a WRC Croatia Rally završava u nedjelju s četiri brzinca.

gol expired VIDEO Divljao na obilaznici pa mu se pokvario automobil: Dobio je i kaznu divider

Ravenščak najbolji Hrvat

Najbolje plasirani hrvatski predstavnik na WRC Croatia Rallyju, nakon prvog dana i osam odrađenih brzinskih ispita, je Martin Ravenščak na 37. mjestu.

Za najbržim nakon prvog dana, Fincem Rovanperom, Martin Ravenščak u Ford Fiesti Rally4 zaostaje 23:43.4. Dva mjesta iza njega je Vilim Prodan (Renault Clio Rally4) sa zaostatkom 24:09.7.

Na 40. mjestu se nalazi Ivica Siladić (Ford Fiesta Rally3) sa zaostatkom 24:45.5, Niko Pulić (Škoda Fabia) je na 45. mjestu +28:17.7, dok je 46. Krešimir Ravenščak (Ford Fiesta Rally4) 28:22.9.

WRC Croatia Rally (redoslijed nakon 8 od 20 brzinskih ispita):

1. Kalle Rovanpera (Fin / Toyota GR Yaris Rally1) 1h15:35.5

2. Thierry Neuville (Bel / Hyundai i20 N Rally1) +1.04:0

3. Ott Tanak (Est / Hyundai i20 N Rally1) +1:23.3

4. Craig Breen (Irs / Ford Puma Rally1) +1:35.2

5. Oliver Solberg (Šve / Hyundai i20 N Rally1) +2:38.5

6. Elfyn Evans (VB / Toyota GR Yaris Rally1) +2:49.1

7. Takamoto Katsuta (JAP/Toyota GR Yaris Rally1) +3:28.0

8. Gus Greensmith (VB / Ford Puma Rally1) +3:39.6

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider