Automoto
SPORTOVI
Automoto
Naše gore list

Nakon teške bolesti preminuo Dietrich Mateschitz, najzaslužniji čovjek za dominaciju Red Bulla u F1

Preminuo je Dietrich Mateschitz, osnivač kompanije Red Bull i čelni čovjek te momčadi u Formuli 1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči Velike nagrade Sjedinjenih Američkih Država iz momčadi Red Bulla su potvrdili da je preminuo Dietrich Mateschitz.

Osnivač austrijske kompanije energetskih pića Red Bull i veliki ulagač u sport i sportaše preminuo je dan nakon svog 78. rođendana.

U svijetu sporta Mateschitz je najpoznatiji po ulasku u Formulu 1. Učinio je to 2004. kada je kupio momčad Jaguara koja je kasnije postala Red Bull Racing i ostvarivala fenomenalne rezultate.

U razdoblju od 2010. do 2013. osvojili su četiri vozačka (Sebastian Vettel) i konstruktorska naslova prvaka, a i trenutno su broj jedan u oktanskom cirkusu, nakon što je i lani i ove godine Max Verstappen u njihovom bolidu osvojio naslov prvaka.

Verstappen: Bez njega ne bih sada sjedio ovdje

Mateschitz, kojem je porijeklo iz okolice Zadra, ulagao je u brojne ekstremne sportove, a nije zaobišao niti nogomet. Na pogon njegovih ulaganja u posljednjih 10-ak godina uzletjeli su Red Bull Salzburg, RB Leipzig, New York Red Bulls i mnogi drugi klubovi.

"Ovo je stvarno težak dan za nas", rekao je nakon kvalifikacija za Veliku nagradu SAD-a Verstappen koji je prije dva tjedna osigurao naslov svjetskog prvaka nakon slavlja u Suzuki.

"Bila je to loša vijest za sve", rekao je Verstappen nakon kvalifikacija, dodavši: "Bez njega sigurno ne bih sada sjedio ovdje."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider