Automoto
SPORTOVI
Automoto
FRANCUZI SE "PRIVATIZIRALI"

Transferi u Formuli 1: Korak naprijed za talentiranog Gaslyja

Pierre Gasly i Esteban Ocon od iduće će sezone tvoriti francuski vozački tandem u njima domaćoj momčadi Alpineu.

Pierre Gasly (Foto: Afp)

Još jedna promjena dogodit će se unutar natjecanja Formule 1, a ovog puta u glavnoj je ulozi 26-godišnji francuski vozač Pierre Gasly. On ove sezone prolazi razne muke u momčadi Alpha Taurija pa mu je sigurno sjajno došla prilika koju je dobio.

Istu je iskoristio, odnosno dogovorio je prelazak u francusku momčad Alpine, koja je u vlasništvu Renaulta. On će tamo preuzeti mjesto Fernanda Alonsa, koji prelazi u Aston Martin te će tvoriti francuski dvojac sa Estebanom Oconom.

Prije dvije godine iznenadio je svijet

Gasly je svoj talent potvrdio prije dvije godine kad je s Alpha Taurijem ostvario pobjedu na Velikoj nagradi Italije. Tim putem iskoristio je događanja na stazi te sjajnom taktikom izbio na čelo koje je zadržao do kraja utrke. Ta njegova pobjeda nazvana je najvećim iznenađenjem još od pobjede Oliviera Panisa na 1996. godinu u Monte Carlu.

Ove sezone osvojio je 23 od tek 34 boda Alpha Taurija, koji njegovu momčad drže na pretposljednjem mjestu poretka. S druge strane, Alpine je ove sezone na petom mjestu sa 125 bodova, ali očekuje se njihov dodatni skok. I prošle dvije sezone, Gasly je Alpha Tauriju donio većinu njihovih bodova, a sad je došlo vrijeme za nadmetanje s vozačima iz gornje polovice.

Gaslyjevo mjesto u Alpha Tauriju uzet će dosadašnji test vozač Williamsa, Nyck de Vries.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider