Automoto
SPORTOVI
Automoto
Kumovali su teški uvjeti

VIDEO Tragedija u Belgiji: Na utrci Formule poginuo 18-godišnji vozač

Nizozemski vozač Dilano van't Hoff poginuo je na utrci Formule na belgijskoj stazi Spa-Francorchamps.

Dilano van 't Hoff u bolidu (Foto: Profimedia)

 Vožnja na Spa-Francorchamps stazi odvijala se po teškim uvjetima i jakoj kiši. Na kraju je utrka Regionalnog europskog prvenstva formule Alpine, u tako teškim uvjetima, završila tragično. Na njoj je svoj život izgubio mladi 18-godišnji vozač Dilano van't Hoff.

On je pri velikoj brzini došao u kontakt s drugim bolidom što je dovelo do nekontroliranog okretanja po stazi. Nakon toga, njegov bolid udario je drugi vozač, a u cijeloj nesreći sudjelovalo je sveukupno pet vozila.

“S velikim žaljenjem FRECA objavljuje smrt vozača tima MP Motosport Dylana van't Hoffa. Incident se dogodio tijekom druge utrke na stazi Spa-Francorchamps. Obitelji, ekipi i prijateljima želimo izraziti iskrenu sućut. Belgijski kraljevski automobilski klub, Circuit de Spa-Francorchamps i SRO Motosport Group pridružuju se Alpini i ACI-ju u izražavanju najdublje sućuti vozačevoj obitelji, timu i prijateljima", stoji u priopćenju organizatora natjecanja.

Nakon ovog tragičnog događaja odlučeno je da svi zabavni programi prije početka utrke budu otkazani. Pred start utrke također će biti održana minuta šutnje u spomen ovog tragičnog događaja.

Video nesreće možete pogledati OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider