Automoto
SPORTOVI
Automoto
"jedva čekam"

Grabi očevim stopama: Mick Schumacher sjeda u Ferrarijev bolid idućeg tjedna!

Baš poput svoga oca, Mick Schumacher sjest će za volan Ferrarijeva bolida.

Mick Schumacher (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon što je objavljeno da će sin legendarnog vozača Formule 1 Michaela Schumachera, Mick, testirati bolid Alfe Romeo, stigla je vijest na koju će mu otac biti jako ponosan. Za točno tjedan dana Mick Schumacher sjest će za volan Ferrarijeva bolida, u kojem je njegov otac dominirao godinama.

"Naravno da sam uzbuđen i sretan. Hvala Ferrariju na ukazanom povjerenju i nadam se da ću ispuniti njihova očekivanja. Jedva čekam da sjednem za volan. Bit će to sjajno iskustvo", govorio je pun doživljaja mladi Mick Schumacher.

Mladi Nijemac debitirat će ovog vikenda u Formuli 2, koja je idealna odskočna daska za Formulu 1. Vozit će na utrci u Bahreinu, nakon koje će 2. travnja testirati Ferrarijev bolid, a samo dan kasnije i bolid Alfe Romeo.

Mick Schumacher aktualni je pobjednik Formule 3 za prošlu sezonu, a mnogi vjeruju da bi već ove mogao biti konkurentan i u Formuli 2. Recimo da je 20-godišnji Schumacher član Ferrarijeve akademije, iz koje dolaze informacije da od njega očekuju velike stvari na glavnoj pozornici oktanskog cirkusa.

I dok je mladi Mick na pragu Formule 1, njegov otac, koji je najveći vozač u povijesti ovog sporta, već je više od pet godina u procesu rehabilitacije nakon što je potkraj 2013. godine doživio tešku nesreću na skijanju u francuskom zimovalištu Meribel.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider