Automoto
SPORTOVI
Automoto
Bliži se i taj dan

Ovaj bolid ga čeka: Sin Michaela Schumachera uskoro u Formuli 1?

U Barceloni su u jeku predsezonska testiranja, prva utrka nove sezone sve je bliže.

Na stazi Catalunya ovaj tjedan rezerviran je za drugi krug predsezonskih testiranja u Formuli 1.

Momčadi i vozači bruse formu za Veliku nagradu Australije koja je na rasporedu 17. ožujka, a testiranja će trajati zaključno s ovim petkom 1. ožujka.

Jasno, tu nije kraj poslovima vezanim uz razvoj bolida, jer testiranja će se održavati u još dva navrata ovog proljeća, nakon što sezona već započne.

Po istom principu, u utorak i srijedu poslije odvoženih utrka u Bahreinu i Španjolskoj, vršit će se testiranja bolida na kojima će mehaničari ocjenjivati napredak.

Alfa testnog vozača traži u Ferrarijevoj akademiji

Na prvom od ta dva testiranja usred sezone, mogli bismo u akciji vidjeti Micka Schumachera. Sin legendarnog Michaela član je Ferrarijeve vozačke akademije i zasad kotira kao najozbiljniji kandidat za odraditi testove za - Alfa Romeo.

Alfa je partnerska momčad Ferrarija koja zbog pravila mora potražiti testnog vozača negdje drugo, jer momčadi moraju na testiranjima koristiti vozače koji su se natjecali u maksimalno dvije utrke u Formuli 1.

S obzirom da je službena rezerva u momčadi Alfe Marcus Ericsson iza kojeg je nekoliko sezona i 97 startova u utrke, Alfa je primorana posegnuti za nekim od klinaca koji dolaze, a Ferrari će im rado ustupiti Micka Schumachera.

Formula 2 kao odskočna daska za F1

Direktor momčadi Fred Vasseur izjavio je kako postoji uži izbor, ali...

"Još nismo donijeli odluku. Nastavit ćemo ocjenjivati dostupne opcije i razgovarati s Ferrarijem."

Mick Schumacher će se ove sezone natjecati u Formuli 2 koja je idealna odskočna daska odnosno natjecanje koje već godinama služi kao najbolji filter za ulazak u oktanski cirkus.

I dok je mladi Mick na pragu Formule 1, njegov otac, koji je najveći vozač u povijesti ovog sporta, već više od pet godina je u procesu rehabilitacije nakon što je potkraj 2013. godine doživio tešku nesreću na skijanju u francuskom zimovalištu Meribel.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider