Automoto
SPORTOVI
Automoto
Digla im se kosa na glavi

'Sebastiane, nećeš na motocikl ni pod kojim uvjetima'

Iz momčadi Red Bulla odbacili su mogućnost da svjetski prvak Sebastian Vettel na nekoliko krugova zamjeni bolid Formule 1 motociklom Moto2 serije kojeg vozi Stefan Bradl...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svjetski prvak u Moto2 seriji, Stefan Bradl, izjavio je za talijanski La Gazetta dello Sport da bi volio probati voziti bolid svog prijatelja i dvostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1, Sebastiana Vettela:

''Vrlo rado bih volio isprobati bolid Formule 1, a Sebastian bi mogao sjesti na moj motocikl. Da, mislim da bi ta zamjena bila teža za njega nego za mene.''

Ma samu pomisao o takvoj "zamjeni" Red Bullovom savjetniku Hellmuthu Marku, a vjerojatno i direktoru Christianu Horneru, digla se kosa na glavi, te je rekao jasno "ne":

''Ni pod kojim uvjetima. Mogućnost da se Vettel ozlijedi na motociklu je prevelika'', izjavio je iznervirani Marko.

Njemački Bild je objavio informaciju prema kojoj je najmlađi dvostruki svjetski prvak oduševljen takvom idejom, ali je na kraju rekao:

''Ako samo malo prokližete, bolid odleti sa staze. Sa motocikla u takvom slučaju padate'', izjavio je Vettel.

Inače, Vettel je ove godine postao ponosni vlasnik motocikla Avalanche, njemačkog proizvođača unikatnih motocikala Marcusa Walza, a cijena sa preradama po Sebastianovim željama se kretala oko 100.000 dolara. Motocikl mu je trebao biti isporučen u rujnu ove godine. To pokazuje koliko Vettel voli motocikle i zašto je bio oduševljen idejom svog prijatelja Bradla.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Sedam krugova Katra

Nastavi čitati
divider