Automoto
SPORTOVI
Automoto
Kraj avanture

Hrvatska posada završila najtežu automobilističku utrku na svijetu, treća pobjeda Al-Attiyaha

Kataranin Nasser Al-Attiyah (Toyota) u konkurenciji automobilista i Australac Toby Price (Ktm) u konkurenciji motociklista pobjednici su ovogodišnjeg relija "Dakar" koji je završio u četvrtak u Limi, dok je hrvatska posada Daniel Šaškin/Saša Bitterman (Can-Am) utrku završila na 35. poziciji automobilista.

Nasser Al-Attiyah i Toby Price (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Daniel Šaškin i Saša Bitterman završli najtežu automobilističku utrku na svijetu – Dakar. Sveukupno su 34. današnji, zadnji brzinac završili na 46. mjestu. Nakon deset teških etapa po bespućima Perua, uz brojne probleme uspjeli su se dovesti do cilja.

Ni danas nije bilo jednostavno, u jednom trenutku okrenuli su se na krov, ali na sreću bez većih posljednica za njih i za automobil, koji im je stvarao poprilične probleme na ovogodišnjem Dakru. No, uz fantastičnog mehaničara, koji je bio uz njih, nakon svake etape, automobil je bio spreman za nove izazove. Odmah po završetku Šaškin je u kratkom videu opisao kako je to danas izgledalo.

Za Al-Attiyaha je ovo treća pobjeda na "Dakaru", najbrži je bio 2011. i 2015. godine, a za Pricea je ovo drugo slavlje, nakon 2016.

Al-Attiyah je ostvario 46:42 minute bolje vrijeme od drugog Španjolca Nanija Rome (Mini), odnosno 1:54:18 sati ispred trećeg Francuza Sebastiena Loeba (Peugeot), dok je Price pobijedio sa 9:13 minuta prednosti u odnosu na drugog Austrijanca Matthiasa Walknera (Ktm) i 13:34 minuta u odnosu na trećeg Britanca Sama Sunderlanda (Ktm).

Šaškin i Bitterman su avanturu u Peruu okončali sa 33:44:12 sati slabijim vremenom od Al-Attiyaha.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider