Automoto
SPORTOVI
Automoto
Još šest mjeseci

Najveći sportski spektakl u povijesti Hrvatske: Očekuju se rekordi gledanosti i brojni turisti

Počele su pripreme za veliki spektakl u Hrvatskoj.

Kadrovi svjetskog prvenstva u reliju oduzimaju dah gledateljima diljem planete. Sve od 1973. kada je održana prva sezona globalno popularnog WRC-a.

Uz formulu 1, najgledaniji oktanski sport na svijetu, sljedećeg proljeća prvi će se put voziti i u Hrvatskoj.

"WRC konačno stiže u Hrvatsku. Mi smo jako zadovoljni što je nakon dugo godina ostvaren naš san. To je jedan od najvećih sportskih događaja u Hrvatskoj, daleko najveći po gledanosti, ulazi u 10 najgledanijih na svijetu'', kaže Marin Frčko, organizator utrke.

Impresivne brojke gledanosti jasno ukazuju i na iznimno zahtjevnu organizaciju ovakvog događaja.

gol expired Dalić: ''Žalosno. Tko bi došao na Maksimir? Ne bih ni ja, kisneš, nemaš gdje na WC'' divider

"Budžet se kreće oko 20 milijuna kuna, ali vrijednost koju ovaj događaj donosi Hrvatskoj je višestruko veća. Sam broj noćenja, samo od strane službenih osoba i timova dolazi preko 1200 ljudi, akreditirano je preko 1500 novinara s raznih strana svijeta. To je jedan top level događaj i mislim da će on rezultirati ogromnih benefitom za Hrvatsku'', kaže Davorin Štetner, predsjednik hrvatskog auto i karting saveza

 

Zbog pandemije koronavirusa, ove je godine otkazano čak devet relija, te ih je u kalendaru ostalo tek osam.

Sljedeće sezone planirano je 12 utrka, a čak 9 je smješteno u Europu. Izvan starog kontinenta, vozit će se samo u Keniji, Čileu i Japanu. Zagreb i okolica bit će domaćin treće postaje svjetskog prvenstva, nakon Monte Carla i Švedske, krajem travnja.

gol expired Bilićev WBA i dalje bez pobjede: Krovinović bio jako blizu gola divider

"Fantastičan datum, 22. do 25.4., između Uskrsa i prvog svibnja. I vjerujem da će tada početi turistička sezona, a ovdje u Zagrebu će vrlo vjerojatno biti toliko ljudi da ih još nikada nije bilo u povijesti'', izjavio je Daniel Šaškin.

"Da sad razgovaramo u situaciji bez Covida sigurno bi mogli reći da bi imali nekih 300, 400 tisuća gledatelja. Sada mi se nadamo najboljem, očekujemo da će se situacija riješiti sljedeće godine, spremni smo na svaki ishod, ali to su brojke koje su impresivne i moramo imati stalno na umu'', dodao je Štetner.

Vozit će se u tri županije (karlovačkoj, krapinsko - zagorskoj i zagrebačkoj), sa startom i ciljem u gradu Zagrebu.

"Definitivno gledamo da iskoristimo sve mogućnosti koje pruža Zagreb i okolica. Da iskoristimo ceste koje će prikazati najljepše dijelove ovog dijela Hrvatske, a s druge strane neće praviti probleme ljudima u normalnom prometu'', izjavio je Šaškin.

Teško da netko od građana danima uoči utrke neće znati što se sprema u Zagrebu i okolici. Jer, ovo je uistinu sportski događaj najveće globalne kategorije. A, u Hrvatskoj bi mogao ostati godinama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider