Automoto
SPORTOVI
Automoto
"To je vrh svijeta"

Prvi Hrvati u Svjetskom prvenstvu u reliju: U Monte Carlu navijamo za naš tandem

Prvi Hrvati na Svjetskom prvenstvu u reliju nakon više od desetljeća! Viliam Prodan i Zoran Raštegorac vozit će utrku u Monte Carlu idućeg vikenda, prvu utrku sezone.

Zoran Raštegorac i Viliam Prodan (Foto: DNEVNIK.hr)

Jučer reli Kumrovec danas Monte Carlo. Život je lijep. 2021. je sjajno počela za Viliama Prodana i Zorana Raštegorca, naša dva ponajbolja reli vozača koja će nastupiti u prvoj utrci svjetske reli serije.

"Monte Carlo je vrh svijeta što se tiče relija. To je asfalt suh, mokar, snijeg... Ne znamo ni sami što nas čeka. Moramo se prilagoditi na sve. Nije mi svejedno, veliki izazov pred nama, najveći zadatak do sada u sportskoj karijeri", ističe Prodan.

Posljednji mjesec i pol dana testirali su sebe i automobil u raznim uvjetima kakvi ih čekaju na 300-tinjak kilometara kroz 15 etapa.

"Imali smo i leda i suhog i mokrog. Probali smo i nove gume, probali smo ono što je nama bitno. Nismo bili nikad na snijegu i ovo nam je bilo vatreno krštenje", naglašava Raštegorac.

Optimizam s novim automobilom

Do sada su jurili s Renaulcom Clijom, a za Monte Carlo imaju novi automobilom - Ford Fiestu.

"Kad smo sjeli u taj auto, to je mini R5 automobil. Auto je fantastično pripremljen i za sam vrh. Znači u dva pogona je stvarno konkurentan", pojašnjava Raštegorac.

Gotovo polovica od 80-ak prijavljenih posada natjecat će se za plasman u konkurenciji vozila s prednjim pogonom.

"To je naš nekakav cilj, to je konkurencija od 30-35 automobila na startu. Tu nam je cilj ugurati se među pet. Neću bitu skroman, idemo ambiciozno", optimistično će Prodan.

"Najveća manifestacija u Hrvatskoj ikada"

A koliko je teško ogranizirati ovakve spektakle vidjet ćemo krajem travnja kada najbolji svjetski reli vozači stižu u Hrvatsku.

"Po danu ćemo imati preko 100 ljudi, cijela će organizacija biti dnevno gotovo 1500. To će biti najveća manifestacija u Republici Hrvatskoj ikada. Vjerujemo da će gledatelji moć prisutvovati, vidjet ćemo hoće li biti održavanja distanci i maski", poručuju organizatori.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider