Automoto
SPORTOVI
Automoto
TRAGEDIJA JEDVA IZBJEGNUTA

Organizacija Croatia Rallyja žestoko osudila incident na stazi: "Ovo nisu naši pravi navijači, pronaći ćemo ih i sankcionirati"

Organizacijski odbor WRC Croatia Rallyja poslao je službeno priopćenje povodom nemilih scena koje su se dogodile pored staze.

Tuča na reliju (Foto: screenshot (YouTube))

Vrlo ružne scene prenijele su se svim internet kanalima, a nastale su uz stazu na kojoj se održava ovogodišnji WRC Croatia Rally.

Dva gledatelja, vrlo lako moguće pod utjecajem alkohola ili opijata, svoju su prepirku odlučili pretvoriti u fizički sukob, koji se odvio na cesti gdje je u tim trenucima trebao proći natjecateljski automobil.

Umalo tragedija na reliju VIDEO Umalo tragedija na hrvatskom reliju: Gledatelji se potukli na cesti dok je nailazio automobil u punoj brzini divider

Organizatori namjeravaju otkriti o kome je riječ

Tek pravovremenom reakcijom redarske službe, volontera, ali i drugih gledatelja, spriječena je vjerojatna tragedija, a na snimci vidimo kako je jedan stariji volonter stazu napustio doslovno u posljednjim trenucima.

Nakon što se snimka proširila svim medijima, oglasili su se i iz organizacije ovog sportskog spektakla.

"Najoštrije osuđujemo ponašanje neodgovornih pojedinaca prikazano u videu. Ove scene u niti jednom svom dijelu ne prikazuju istinsku navijačku zajednicu koja strastveno prati automobilistički sport i automobilistička natjecanja. Svojim neodgovornim ponašanjem akteri ovih scena nisu u opasnost doveli samo svoje živote već i službene osobe, volontere natjecanja te natjecateljske posade. Kao što je vidljivo na snimci, službeno osoblje i naši volonteri učinili su sve, riskirajući svoje živote, kako bi ovaj događaj spriječili te osigurali cestu. U dogovoru s nadležnim službama podnijet ćemo službenu prijavu i tražiti da se akteri pronađu i najoštrije sankcioniraju. Ovakvim scenama i osobama ovakvog ponašanja jednostavno nije i ne smije biti mjesto na našim niti bilo kojim sportskim događajima niti uz natjecateljske trase", glase službeno priopćenje organizacijskog odbora.

Danas je posljednji dan relija, koji je u svojoj pripremi donio veliku tragediju, no tijekom održavanja smo vidjeli puno uzbuđenja, ali i jako dobrog odnosa među većinom jako dobro raspoloženih obožatelja ovog visokoadrenalinskog sporta.

Srećom, reli nismo i završili tragedijom, no svima koji pogledaju snimku je jasno koliko je ona zapravo bila vrlo blizu. Ovakve gledatelje je uistinu potrebno sankcionirati, jer idući put se možda neće sve ovako posložiti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider