Automoto
SPORTOVI
Automoto
Traže izmjene ugovora

Pošteno ih naljutio: 'Ovo su nemogući uvjeti!'

Organizatori utrke u Austinu (Teksas) za VN Sjedinjenih država, koja je uvrštena u raspored Svjetskog prvenstva u Formuli 1 za 2012. godinu, spremni su platiti traženi iznos Bernieu Ecclestoneu (81)....

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naime, prije nešto više od tjedan dana Bernie Ecclestone objasnio je organizatorima utrke u Teksasu da sakupe novac i plate traženi iznos ili od utrke neće biti ništa. Sada su iz COTA-e (Circuit of The Americas), koja je organizator utrke za VN Sjedinjenih Država u Austinu (Teksas), poručili su vlasniku Formule 1, da su spremni uplatiti dio traženog iznosa kako bi se utrka ipak održala. Ali u istom dahu govore i o "nerealnim i nemogućim" zahtjevima koje šef Formule 1 stavlja pred njih.

Prijedlog ugovora je COTA-i dostavljen pred nešto više od dva tjedna, ali se oni ne slažu sa svim odredbama te su napisali izmjenjenu verziju tog ugovora i poslali je Ecclestoneu. Uz napomenu da su u mogućnosti platiti željeni iznos kako bi se utrka održala ako on potpiše "njihovu" verziju ugovora. Postavlja se pitanje kako će Bernard Charles "Bernie" Ecclestone reagirati na ovakav potez Amerikanaca.

U službenom priopćenju COTA-e stoji:

"COTA je odgovorila na zahtjeve Formula 1 Managementa koji stoje u ugovoru u vezi plaćanja pristojbe za održavanje utrke 2012. godine za VN Sjedinjenih država (United States Grand Prix). Nadalje, COTA je ponudila platiti unaprijed pristojbe za utrke koje bi se održale poslije 2012. godine. Naša ponuda je proistekla iz pregovora koji su trajali nekoliko tjedana, te ukoliko bude prihvaćena, osigurati će održavanje utrke za VN Sjedinjenih država prema kalendaru", stoji u priopćenju.

"Spremni smo gospodinu Ecclestoneu poslati ček za naplatu traženog iznosa kroz neko vrijeme", dodao je Bobby Epstein kao predstavnik COTA-e, te nastavio:

"Taj ček nije dostavljen do sada jer je ugovor koji nam je predstavljen sadržavao neke nerealne i nemoguće zahtjeve. Mi smo potpisali i poslali izmijenjeni ugovor gospodinu Ecclestoneu. Ova utrka bi trebala postati stvarnost, ali ako želimo ispoštovati rokove i održati utrku iduće godine, potpisani ugovor bi nam trebao biti dostavljen u idućih nekoliko dana. Mišljenja smo da momčadi, navijači, sponzori i lokalni poduzetnici dijele naš entuzijazam i nadamo se da će se i njihov glas čuti", završio je Bobby Epstein.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider