Automoto
SPORTOVI
Automoto
Finale u lipnju

Održana posljednja kvalifikacijska utrka Red Bull Kart Fight 2013.

Nakon održanih kvalifikacija u Zagrebu, a zatim u Rijeci, čijih je ukupno 13 najboljih izborilo plasman u finale ovogodišnjeg Kart Fight natjecanja, posljednja kvalifikacijska utrka održana je jučer u Karting areni Zagreb, gdje je još 6 vozača izborilo svoje mjesto u velikom finalu.

Oko 40 karting amatera jučer je izašlo iz nedjeljne rutine i na stazi u Zagrebu okušalo svoju spretnost i brzinu. Najbrži krug odvozio je Marijan Zlomislić čime si je uz još 5 vozača osigurao nastup u finalnoj borbi za odlazak na svjetsko prvenstvo.

Najbolje natjecatelje kvalifikacijskih utrka te Red Bull Kart Fighter igrice 8. lipnja očekuje velika utrka iz koje će samo jedan izaći kao pobjednik te dobiti priliku boriti se za prvaka svijeta.

Prošlogodišnja sezona slavno je završila za Ivana Viška, ali i za Hrvatsku kojoj je donio srebro na svjetskom prvenstvu održanom u Bologni. Osim bronce, mladi Križevčanin dobio je priliku posjetiti sjedište Red Bull Racinga i njihovu tvornicu u Milton Keynesu te voziti simulator Formule 1 na kojem se profesionalni vozači pripremaju za utrke.

Karting arena Zagreb 8. će lipnja biti domaćin finalne utrke Red Bull Kart Fight 2013, a zemlja domaćin svjetskog finala najvećeg amaterskog karting natjecanja još uvijek je iznenađenje. Više o utrci, igrici i pravilima na www.redbull.hr/kartfight.

Red Bull Kart Fight 2013, treća kvalifikacijska utrka, Zagreb 19. svibnja, rezultati:

1 Marijan Zlomislić 00:32.869
2 Marko Višak 00:33.107
3 Ivica Krnezić 00:33.443
4 Jelavić Alen 00:33.688
5 Tomislav Lončar 00:33.759
6 Matija Crevar 00:33.787

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider