Automoto
SPORTOVI
Automoto
otpale neke utrke

Novi raspored: Formula 1 prvi put nakon 16 godina na stazi na kojoj je poginuo Senna

S obzirom na sadašnju situaciju vezanu za širenje koronavirusa, vodstvo F1 smatra kako bi bilo neodgovorno organizirati Veliku nagradu SAD-a, Brazila i Meksika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čelnici Formule 1 odustali su od održavanja utrka Svjetskog prvenstva ove godine u Sjedinjenim Američkim Državama, Brazilu i Meksiku, državama koje su među najteže pogođenima pandemijom koju je uzrokovao koronavirus, objavio je britanski BBC.

S obzirom na sadašnju situaciju vezanu za širenje koronavirusa, vodstvo F1 smatra kako bi bilo neodgovorno organizirati Veliku nagradu SAD-a, Brazila i Meksika. Umjesto njih, u planu su utrke na europskom tlu, na stazi u talijanskoj Imoli, na njemačkom Nuerburgringu i na stazi Portimao u Portugalu.

U sadašnjem kalendaru ostalo je ukupno deset utrka, od kojih su tri već završene. Velika nagrada SAD-a u Austinu trebala se održati 23. listopada, tjedan dana poslije na rasporedu je trebala biti Velika nagrada Meksika u Mexico Cityju, a Velika nagrada Brazila je bila predviđena za 13. studenoga.

Kako je otpala i mogućnost održavanja Velike nagrade Kanade, osim u Europi, vozači Formule 1 bi se za bodove trebali boriti još samo na azijskom tlu.

Osim Europe samo možda Azija

Gotovo je izvjesno da će se završne utrke ove sezone voziti u studenome i prosincu u Bahreinu i Abu Dhabiju, kao i da će se ove godine voziti Velika nagrada Vijetnama ulicama Hanoija, a postoji mogućnost povratka formule 1 u Maleziju na stazu Sepang.

Nuerburgring bi kao zamjenski domaćin trebao ugostiti Veliku nagradu Njemačke 11. listopada, uz nadu da će vremenski uvjeti biti povoljni, s obzirom na to da bi tamo u to vrijeme već moglo i sniježiti. Posljednji put su bolidi formule 1 ovom stazom jurili 2013.

Algarve i staza Portimao bi kao domaćini formuli 1 trebali debitirati 25. listopada. Portugal od 1996. nije bio domaćin utrkama formule 1, a tada je Velika nagrada Portugala vožena u Estorilu.

U Imoli bi visokooktanski cirkus trebao gostovati 1. studenoga, prvi put nakon 2006. kad je održana posljednja Velika nagrada San Marina. Staza je ponajviše upamćena po pogibiji Ayrtona Senne 1994. samo dan nakon što je nja njoj život izgubio i Roland Ratzenberger.

Vodstvo Formule 1 se nada da će uspjeti održati najmanje 16 utrka u ovoj sezoni koja je prema originalnom kalendaru trebala biti rekordna sa 22 natjecanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider