Automoto
SPORTOVI
Automoto
Doktor sanja novi naslov

Najbolja utrka MotoGP sezone: Rossi slavio nakon godine dana!

Maverick Vinales pao je tijekom utrke, što je omogućilo da MotoGP poredak dobije novog lidera - Andreu Doviziosa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Valentino Rossi slavio je u nevjerojatno uzbudljivoj utrci u Assenu - Velikoj nagradi Nizozemske! Talijan je upisao prvu pobjedu ove sezone, 89. u svojoj MotoGP karijeri. Rossi je slavio ispred još jednog Talijana Danila Petruccija, dok se na najnižu stepenicu pobjedničkog postolja popeo aktualni svjetski prvak Marc Marquez.

Rossi je preuzeo vodstvo sredinom utrke, nakon što je u istu krenuo s četvrtog mjesta. Talijan je iza sebe držao Petruccija, Andreu Doviziosa i Marqueza, a onda je nakratko čak i izgubio vodstvo od vozača Octo Pramaca Petruccija, koji je lovio svoju prvu pobjedu. Nakon što je vratio vodeće mjesto, Rossi ga više nije puštao. U završnom krugu se Danilo uspio približiti, ali je iskusni Rossi slavio s pola dužine motora prednosti.

U napetoj borbi za treće mjesto između Marqueza, Doviziosa i Cala Crutchlowa slavio je Španjolac, također sjajnom vožnjom u posljednjem krugu. Velika vijest utrke je pad vodećeg čovjeka Svjetskog prvenstva - Mavericka Vinalesa. Dogodilo se to u prvom dijelu utrke, nakon čega je bilo jasno da ćemo nakon Assena imati jako gustu situaciju u poretku i novog vodećeg čovjeka.

Nakon osam od 18 utrka Svjetskog prvenstva ove sezone vodeći je Dovizioso sa 115 bodova, slijedi Vinales sa 111, a potom Rossi sa 108. Aktualni svjetski prvak Marquez je četvrti sa 104.

Sljedeća na rasporedu je utrka u Njemačkoj, koja je na rasporedu već iduće nedjelje! Nakon toga slijedi mjesec dana stanke, a onda je 6. kolovoza na rasporedu Velika nagrada Češke.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider